Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Termoelectrica ar putea fi scutita de la plata datoriilor

Termoelectrica ar putea fi scutita de la plata datoriilor

Societatea Termoelectrica ar putea fi scutita de la plata obligatiilor restante la data de 31 decembrie 2006, precum si a accesoriilor aferente si neachitate, in vederea restructurarii societatii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta aflat in dezbatere publica.

Astfel, vor putea fi scutite de la plata obligatiile fiscale principale catre fondul de risc aferente imprumuturilor externe garantate sau subimprumutate de stat, precum si accesoriile aferente, in limita sumei de 2,074 miliarde lei si obligatiile fiscale principale reprezentand taxa pe valoarea adaugata, inclusiv cele aferente lunii decembrie 2006, cu scadenta in anul urmator, precum si accesoriile aferente si neachitate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, in limita sumei de 306 milioane lei.

De asemenea, ar putea fi scutite si alte obligatii fiscale catre bugetul general consolidat al statului, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul fondurilor speciale, cu exceptia obligatiilor reprezentand retineri la sursa, inclusiv cele aferente lunii decembrie 2006 cu scadenta din anul urmator, precum si accesoriile aferente datorate si neachitate, in limita sumei de 292,803 milioane lei.

Proiectul de ordonanta vizeaza si obligatiile reprezentand taxe si comisioane vamale, pentru importurile realizate, precum si accesoriile aferente, datorate la 31 decembrie si neachitate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, in limita sumei de 254,403 milioane lei lei si datorii catre AVAS, constand in creante preluate de la SC Distrigaz Sud SA si SC Distrigaz Nord SA in temeiul ordonantei de urgenta a Guvernului nr.37/2004 privind masuri de diminuare a arieratelor din economie, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si accesoriile aferente, in limita sumei de 51,328 milioane lei.

Potrivit actului normativ, creditorii obligatiilor scutite la plata vor renunta la orice actiuni judiciare sau extrajudiciare impotriva Termoelectrica si vor intreprinde de indata demersurile necesare in vederea ridicarii oricarei sarcini, garantii sau masuri de executare silita instituite in vederea recuperarii creantelor.

Plata datoriilor Termoelectrica catre furnizorii de materii prime, combustibil si servicii, precum si accesoriilor aferente, datorate la data de 31 decembrie si neachitate, in limita sumei de 379,134 milioane lei, se va efectua din disponibilitatile in lei gestionate de Ministerul Finantelor Publice, incasate potrivit prevederilor art.1 din OUG nr.111/2003 privind utilizarea veniturilor din privatizarea si din valorificarea activelor bancare neperformante, aprobata cu modificari prin Legea nr.48/2005.

La notificarea scrisa a Termoelectrica, MFP vireaza suma solicitata in contul indicat, in termen de 10 zile lucratoare de la data inregistrarii notificarii la sediul Ministerului Finantelor Publice.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1047 ori