Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preturi mai mari la energia electrica si la gaze si in Bulgaria

Preturi mai mari la energia electrica si la gaze si in Bulgaria
Pretul energiei electrice livrate in Bulgaria va creste cu 14,098% incepand cu 1 iulie iar pretul gazelor naturale se va majora cu 5,16%, conform unui anunt facut joi de Comisia de Stat pentru Reglementarea Sectorului Energetic si al Apelor, din Bulgaria, citat de agentia Novinite.De asemenea, pretul energiei termice va creste cu 12,92%, incepand de la 1 iulie.


Ieri, masuri similare au fost anuntate si in Romania. Astfel, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat, joi, majorarea preturilor la gazele naturale livrate populatiei de la 1 iulie cu un procent mediu de 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz RomaniaPretul electricitatii livrate populatiei va creste cu 4, 4 %.'Decizia ANRE de ajustare a preturilor reprezinta o masura necesara pentru asigurarea functionarii normale a pietei interne, pentru asigurarea continuitatii in furnizarea gazelor naturale si pentru constituirea stocurilor de iarna", a aratat ANRE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori