GDF SUEZ Energy Romania va investi 150 milioane lei in reteaua de gaze naturale

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 15:05
2918 citiri
GDF SUEZ Energy Romania va investi 150 milioane lei in reteaua de gaze naturale

Compania GDF SUEZ Energy Romania, unul din cei doi mari distribuitori de gaze naturale din tara, va investi in acest an 150 milioane lei in reteaua de gaze naturale, suma asemanatoare celei alocate anul trecut pentru investitii, a declarat directorul general al companiei, Yvonnick David, potrivit NewsIn.

Altfel, seful GDF SUEZ Energy Romania a mai spus ca a propus Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) un calendar de crestere graduala a pretului gazelor naturale, fara a preciza care ar fi procentul cu care ar trebui sa se scumpeasca gazele naturale pentru a-si acoperi costurile.

In prezent, GDF SUEZ are circa 4.200 angajati in Romania.

GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este cel mai mare furnizor de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business. Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania a fost infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de comercializare de cea de distributie. Distrigaz Sud Retele, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 16.000 km. Judetele deservite de catre companie sunt: Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.

#gdf suez, #gaze naturale, #distribuitori de gaze, #anre, #pretul gazelor , #stiri Distrigaz Sud