Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gas de France a achitat banii pentru Distrigaz Sud

Gas de France a achitat banii pentru Distrigaz Sud
Compania Gas de France a intrat de ieri in posesia actiunilor de la Distrigaz Sud, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).Mai precis, ieri a avut loc transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor, vandute si subscrise de compania franceza la Distrigaz Sud. Gas de France devine astfel actionarul majoritar, detinand 51% din capitalul social al societatii de distributie a gazelor naturale. Totodata, Gas de France a achitat sumele prevazute in contractul de privatizare atat pentru pachetul de actiuni reprezentand 30% din capitalul social al societatii, respectiv 128 milioane euro, cat si pentru subscrierea aferenta majorarii de capital social, 183 milioane euro.
Incheierea privatizarii nu a fost facuta fara ceva emotii, avand in vedere ca in urma eliminarii abonamentelor la gaze, firma franceza a amenintat cu retragerea.

Gardianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 842 ori