Distrigaz Sud va investi 100 milioane euro pentru inlocuirea retelei, in 2007

Joi, 23 Noiembrie 2006, ora 15:16
995 citiri

Distrigaz Sud va investi 100 de milioane de euro anul viitor pentru inlocuirea a 500 de kilometri de retea, dupa ce in 2006 a cheltuit 355 milioane de lei pentru refacerea a 480 de kilometri de conducte, a declarat, joi, directorul general al companiei, Bernard Arnaud.

"Avem in acest moment 12 statii de reglare a presiunii gazelor care deservesc municipiul Bucuresti. In cazul a trei dintre ele am inlocuit complet aparatura veche cu una electronica moderna. Urmatoarele cinci vor fi modernizate pe parcursul anului viitor, iar urmatoarele patru, in 2008", a spus Arnaud.

Potrivit directorului general, costurile de inlocuire a aparaturilor vechi cu cele moderne pentru o astfel de statie de reglare variaza intre 330 si 350 de milioane de lei.

El a precizat ca noile echipamente permit masuratori si controlul presiunii de la distanta, iar in viitorul apropiat se urmareste achizitionarea unor aparaturi care sa permita trimiterea de comenzi la distanta.

Reprezentantii Distrigaz Sud au mai anuntat ca din 1 august 2006, cand a fost lansata noua modalitate de plata a facturii prin transfer bancar automat, au inregistrat deja un numar de 8.000 de clienti care utilizeaza acest instrument. "Transferul se realizeaza automat din contul beneficiarului in cel al Distrigaz Sud. In prezent, doar clientii care au un cont deschis la BRD si Raiffeisen Bank nu vor plati comisionul pentru transfer, dar suntem in discutii cu majoritatea bancilor pentru a aplica acest sistem", a precizat seful serviciului facturare-incasare din cadrul compeniei, Gabriela Fraculet.

Potrivit acesteia, Distrigaz a ales cele doua banci pentru prima parte a implementarii acestei masuri de plata datorita "comisioanelor rezonabile" pe care acestea le percep.

NewsIn