Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Distrigaz Sud are programate investitii de peste 357 milioane lei pentru acest an

Distrigaz Sud are programate investitii de peste 357 milioane lei pentru acest an

Compania Distrigaz Sud are in vedere, pentru 2007, investitii totale care depasesc 357 milioane lei, pentru inlocuirea a peste 1.000 km de retea, potrivit datelor furnizate de reprezentantii companiei.

Programul de investitii pe care compania Distrigaz Sud il are in vedere pentru acest an vizeaza reabilitarea sistemului de distributie (inlocuiri conducte si bransamente, protectie catodica, modernizari Statii Reglare Masurare, Puncte Reglare Masurare), lucrari ce presupun investitii de circa 182 milioane lei, pentru o lungime de 500 km de retea.

De asemenea, Distrigaz Sud va derula si lucrari de extinderi conducte, in valoare de aproximativ 20,1 milioane lei, pentru o lungime de 180 km de retea si infiintari de distributii noi - valoarea investiei fiind de aproximativ 37,1 milioane lei, pentru o lungime de aproximativ de 340 km de retea.

Acestora li se vor adauga investitii de 50 milioane lei, pentru contoare, Puncte Reglare Masurare si de sapte milioane lei pentru implementarea sistemului de gestiune interna SAP.

Societate comerciala cu pozitie majora pe piata gazelor din Romania, Distrigaz Sud inregistreaza peste 30 de ani de experienta in domeniul distributiei si comercializarii gazelor naturale.

Structura actionariatului societatii este mixta, incepand cu 31 mai 2005, cand Gaz de France a achizitionat de la statul roman (fostul actionar unic) pachetul majoritar de 51 la suta din numarul actiunilor.

Utilizand eficient mijloacele puse la dispozitie de grupul francez cu pozitie remarcabila intre liderii europeni, societatea are sanse considerabile sa accelereze procesul de dezvoltare si modernizare, astfel incat Distrigaz Sud sa devina in scurt timp o societate competitiva de nivel european.

Actor pe o piata deschisa efectiv in proportie de 50 la suta si cu tendinta de liberalizare totala pana in 2007, Distrigaz Sud isi pune in joc atuurile pentru a-si indeplini obiectivul ambitios de consolidare a pozitiei de lider pe pietele reglementate si, incepand din 2007, castigarea unui loc important pe pietele reglementate si nereglementate, simultan cu asimilarea aquis-ului european.

Prin aderarea la Programul de Dezvoltare Durabila, Distrigaz Sud si-a asumat angajamente serioase in vederea realizarii serviciului public in conditii de eficienta energetica si reducere a impactului asupra mediului.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1017 ori