Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile locale ar putea cofinanta extinderea retelelor de gaze

Autoritatile locale ar putea cofinanta extinderea retelelor de gaze
Autoritatile locale ar putea finanta o parte a costurilor de extindere a retelelor de gaze, pentru ca termenul de racordare sa fie redus la maxim 12 saptamani, fata de circa doi ani in prezent, a declarat duminica Mircea Nicu Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).Propunerea va fi discutata in perioada urmatoare de comisii de lucru formate din reprezentanti ai MAI si ai celor mai importante doua companii de distributie de gaze naturale, Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania, si ar putea intra in vigoare la inceputul anului viitor, a afirmat Toader, citat de corespondentul MEDIAFAX.
"Am stabilit trei comisii de lucru care pana la 1 ianuarie 2007 vor definitiva modificarea legislatiei si adaptarea acesteia pentru realizarea autorizatiilor de racordare la reteaua de gaze pentru o perioada de maxim 12 saptamani. La ora actuala dureaza cam doi ani sa te poti racorda", a spus Toader. Comisiile vor include si reprezentanti ai autoritatilor locale. Un element care urmeaza sa fie stabilit este modul in care se va realiza coparticiparea administratiei locale la finantarea si realizarea infrastructurii pentru distributia de gaze.

"Cele doua firme de distributie sunt private si, daca nu au suficienti consumatori pe care sa-i deserveasca, nu aduc gazele. Aici trebuie sa intervina comunitatea locala cu 20-30% din finantare, sa se realizeze retelele", considera oficialul MAI. El a mai aratat ca firmele de distributie vor plati taxe de utilizare a domeniului public stabilite conform unei formule universale pentru toate orasele si municipiile.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 644 ori