Stiri bursiere - 09 August 2006

Miercuri, 09 August 2006, ora 09:36
1606 citiri

YTD A- Year To Date (An curent) BV

YOY A- Year On Year (Ultimele 12 luni)

ROMPETROL RAFINARE Constanta A- RRC

Dinu Patriciu contesta finalizarea anchetei in cazul Rompetrol. Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol Group, s-a intalnit in data de 8 august 2006 cu procurorii Parchetului instantei supreme, pentru a afla raspunsul la obiectiunile sale privind finalizarea anchetei in cazul Rompetrol. Astfel, acesta sustine ca nu i se poate prezenta materialul de urmarire penala atata timp cat ancheta nu este finalizata decat in proportie de 5,95%. In data de 4 august 2006, procurorii au respins obiectiunile omului de afaceri, astfel ca urmatoarea audiere va fi facuta potrivit programului stabilit anterior. (Sursa: Agentia de Presa Mediafax, Agentia de Presa NewsIn)

OLTCHIM Rm Valcea A- OLT

Actionarii companiei au aprobat anularea majorarii capitalului social. Actionarii companiei Oltchim Rm Valcea au aprobat in cadrul AGA Extraordinara anularea hotararii de majorare a capitalului social din noiembrie 2003, prin conversia in actiuni a unor datorii catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in valoare de aproximativ 95,2 Mil USD (76 Mil EUR). Astfel, AVAS va deveni din nou creditor, iar detinerea sa se va reduce de la 95,7% la 53,2%, pachetele de actiuni ale actionarilor minoritari crescand in mod corespunzator. Procesul de privatizare al companiei va incepe in luna noiembrie, potrivit reprezentantilor acesteia. AVAS va putea sa-si recupereze datoriile prin vanzarea de active neutilizate de companie in activitatea de baza. (Sursa: Ziarul Financiar, Curierul National)

Consiliul Concurentei a avizat privatizarea BCR

Consiliul Concurentei a autorizat masurile adoptate de stat in cazul Bancorex, precum si privatizarea BCR, considerand ca vanzarea BCR nu a cuprins elemente de ajutor de stat. Avizul Consiliului Concurentei este una dintre ultimele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca partea romana pentru finalizarea procesului de privatizare a BCR. (Sursa: Ziarul Financiar)

MCTI si CSFB au semnat contractul de consultanta pentru listarea RomTelecom

Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) au semnat in data de 8 August, contractul de consultanta pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut la RomTelecom, cu banca de investitii Credit Suisse First Boston (CSFB). (Sursa: Agentia de Presa Mediafax)

SSIF IEBATRUST

Barba Center, Calea Buzesti Nr. 66-68, Et.8, Sector 1 Bucuresti

Telefon: 021.313.0102; 021.313.1597

E-mail : office@iebatrust.ro