Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariul mediu brut prognozat pentru 2007 va ajunge la 1.270 lei

Salariul mediu brut prognozat pentru 2007 va ajunge la 1.270 lei
Castigul salarial mediu brut prognozat pentru anul 2007 va atinge nivelul de 1.270 lei, mai mare cu 12,4 la suta fata de 2006, iar castigul salarial mediu net prognozat va atinge nivelul de 948 lei, cu 11,8 la suta mai mare decat cel realizat anul anterior, a declarat, luni, ministrul de stat Bogdan Pascu, in cadrul unei intalniri cu o delegatie a Fondului Monetar International (FMI).Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa al Guvernului, delegatia Fondului, condusa de Emmanuel van der Mensbrugghe, seful misiunii FMI pentru Romania, a discutat cu vicepremierul Pascu despre politica salariala, preturile la energie, evolutiile si perspectivele macroeconomice de ansamblu.

Corespunzator cresterii castigului salarial mediu net, ca urmare a reducerii cotei de impozitare, precum si a nivelului ratei inflatiei, castigul salarial real va creste in anul 2007 cu 6,5 la suta.

In ceea ce priveste politicile salariale, Bogdan Pascu a aratat ca rata somajului este in scadere, in primul semestru al anului 2006 fiind de 5,1 la suta, aceasta fiind posibila datorita implementarii mai eficiente a politicilor ocuparii fortei de munca si cresterii productivitatii.

'Ritmul de crestere a produsului intern brut, de 7,4 la suta in primul semestru al anului 2006, este cel mai ridicat dintre cele inregistrate pentru aceasta perioada in ultimii ani. De asemenea, investitiile au continuat sa inregistreze ritmuri de crestere ridicate, care au sporit substantial contributia acestora la cresterea reala a produsului intern brut', a spus viceprim-ministrul insarcinat cu coordonarea activitatilor privind mediul de afaceri si IMM-urile.

Un alt punct important al discutiei l-a constituit politica energetica a Romaniei pe perioada 2006-2009, documentul fiind elaborat si postat pe site-ul Ministerul Economiei si Comertului, urmand sa fie transmis spre aprobare Guvernului.

In aceasta privinta, Bogdan Pascu a pus accent pe strategia de restructurare a sectorului de producere a energiei electrice, mentionand ca Transelectrica a lansat studiul privind restructurarea si dezvoltarea sectorului de productie a energiei electrice in Romania, in vederea cresterii sigurantei si competitivitatii in conditii de piata libera.

'Privatizarile din sectorul energetic sunt foarte importante pentru dezvoltarea unei economii solide care sa faca fata cu succes integrarii in UE. Avem in vedere listarea la bursa si pentru Transgaz, dupa modelul Transelectrica, ce a reprezentat un succes. Ministerul Economiei si Comertului a lansat deja procesul de selectie a firmei de intermediere pentru oferta publica initiala in vederea listarii societatii la BVB, procesul de evaluare a ofertelor fiind in curs de desfasurare', a subliniat Pascu.

Delegatia Fondului Monetar International se afla in perioada 4-10 octombrie la Bucuresti pentru o serie de intalniri consultative cu reprezentantii Guvernului.

Rompres


directNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 10 Octombrie 2006

1.Madalin Matica: Meet me there !
Prima editie a "Marketing>Innovation>Forum". Cind ? Pe 11 Octombrie 2006. Unde ? JW Marriott Hotel. Concept ? "Marketingul din Romania se afla in momentul unui nou start generat pe de o parte de sofisticarea consumatorilor si cresterea competitiei si pe de alta parte de dezvoltarea noilor tehnologii si aparitia unui numar mare de solutii alternative pentru piata de advertising."

2.Catalin Tolontan: "Adevarul" il vrea pe seful de la "Libertatea"
Adrian Halpert, redactor-sef la Libertatea, este urmatoarea tinta a lui Dinu Patriciu, dupa ce patronul ziarului Adevarul a transferat o echipa intreaga din infrastructura Ringier. Oferta catre Halpert a fost inaintata de aproximativ doua luni, sustin surse din apropierea sefului Rompetrol, care pretind ca exista sanse mari ca managerul editorial al Libertatii sa accepte. Halpert a inceput presa de top la Evenimentul Zilei, perioada de la milocul anilor "90 marcindu-i serios cariera,...

3.Cum ne vad nemtii
Cotidianul german Die Zeit a publicat ieri un vast articol de analiza dedicat Romaniei, din care cititorul german intelege ca sansele tarii noastre de a adera la Uniunea Europeana stau sub semnul intrebarii. Astfel, cotidianul german prezinta niste cifre care nu ne fac deloc optimisti pentru aderarea din 2007 (sau 2008). Se spune in articol ca orasele mari dsunt destul de bine dezvlotate, insa zonele mai sarace, in special cele rurale, din "Romania profunda", ar avea nevoie de cativa zeci de ani pentru a se apropia de nivelul european. Christian Tenbrock, semnatarul articolului, afirma ca "40 la suta dintre romani traiesc in continuare din agricultura desi produc doar 13 la suta din PIB. 2,4 milioane de romani se afla sub pragul de saracie. Doar doi din zece locuitori de la sate au apa curenta in casa, iar reteaua stradala include doar 113 kilometri de autostrada".

4.Catalin Tenita: Comodizarea puterii nucleare
Daca si Coreea de Nord e pe cale sa isi traga bomba nucleara (sau poate deja au), fara ajutor din partea Chinei, atunci se pare ca intram in epoca comodizarii puterii nucleare. La inceput voiam sa numesc postul "the open-source nuke" si sa vorbesc de modul in care developmentul si know-howul specific intra usor usor din top secret in creative-commons licence :) , dar dupa aia mi-am dat seama ca e un pic prea avangardist, dat fiind faptul ca exista ingredientul minune care este uraniul.

5.Alex Mihaileanu: angajati si angajatori
Cu un ochi pe insemnarea lui Radu Ionescu si cu altul pe experienta personala, imi dau si eu cu parerea despre angajarile care se fac la noi. Radu a dat pe blogul propriu un anunt de angajare in care nu se specifica nimic de salariu, se spune doar ce se cere. El spune ca vrea oameni buni, talentati, curiosi si perfectionisti samd. Sint total de acord cu ce vrea Radu. Si eu, daca as fi angajator, mi s-ar parea normal sa caut astfel de oameni. Problema, insa, e alta. Prin comentariile textului in...


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1820 ori