Rompetrol se va dezvolta agresiv in Franta si Spania

Vineri, 15 Septembrie 2006, ora 00:04
1037 citiri

Prima benzinarie Rompetrol din Franta se va construi in urmatoarele doua luni, iar o statie sub aceeasi marca ar putea aparea in Spania in primul trimestru al lui 2007, a declarat, joi, directorul operational al companiei, Andre Naniche."Avem o strategie de dezvoltare foarte agresiva atat in ceea ce priveste activitatea din Romania, cat si din Franta si Spania. Speram sa cucerim cam 35% din piata de retail din Romania", a spus Naniche. El a adaugat ca Rompetrol este interesata de achizitionarea unei rafinarii in Franta, care sa ajute la dezvoltarea regionala a grupului, dar si de semnarea unor contracte de procesare cu mai multe rafinarii din regiunea Marii Mediterane.

La randul sau, presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat, joi, ca grupul a inceput rebranduirea statiilor Dyneff (companie franceza achizitionata de Rompetrol la sfarsitul lui 2005, care opereaza o retea de 226 de benzinarii in Franta si depozite in Spania si Franta) si in 2007 va incheia acest proces. "Vom termina anul viitor de schimbat numele din Dyneff in Rompetrol peste tot, cu exceptia zonelor rurale, in care nu se justifica financiar sa facem astfel de investitii. Statiile sunt amortizate si vand foarte putin", a mai spus Patriciu.

Potrivit acestuia, prima benzinarie Rompetrol din Franta va fi construita de la zero pe vechiul loc al unei statii Dyneff. In ceea ce priveste planurile pentru dezvoltarea unei retele Rompetrol in Spania, omul de afaceri nu a exclus posibilitatea achizitionarii unei retele sau mai multor statii de pe aceasta piata.

Presedintele Rompetrol a mai aratat ca, in prezent, cota de piata a Dyneff in Franta este de 4%, ceea ce din punct de vedere al vanzarilor inseamna 30% din piata romaneasca. Patriciu a refuzat sa inainteze o cifra a bugetului de investitii pentru dezvoltarea grupului in Europa, spunand ca la sfarstul acestei luni va fi finalizat un plan de investitii pe cinci ani. Totodata, el a spus ca este interesat de dezvoltarea grupului pe toata zona mediterana, dar nu a dorit sa comenteze posibilitatea deschiderii unor afaceri in tari din aceasta regiune ca Grecia si Italia.

Omul de afaceri a mentionat ca, in prezent, cota de piata a companiei, pe distributie, este de 20%, iar tinta pentru 2008 este de 30-35%. Potrivit presedintelui Rompetrol Grup, vanzarile din magazinele retelei contribuie cu o treime la profitul total.

NewsIn