Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Grup preconizeaza afaceri de peste 7 miliarde dolari in 2007

Rompetrol Grup preconizeaza afaceri de peste 7 miliarde dolari in 2007
Rompetrol Grup NV (TRG) va inregistra, in 2007, un volum al afacerilor de peste sapte miliarde dolari, in conditiile in care cifra de afaceri consolidata a grupului a fost, in 2006, de 5,65 miliarde de dolari, informeaza un comunicat al grupului.

"Pentru anul in curs, preconizam la nivel de grup un volum al afacerilor de peste sapte miliarde dolari, doar prin cresterea organica a companiilor membre si a activitatilor noastre. In 2006, am mai adaugat o subsidiara, Ucraina, pe harta operatiunilor Grupului Rompetrol, iar in acest an vom continua sa ne extindem atat prin consolidarea in pietele in care suntem deja prezenti, cat si prin intrarea in unele noi", a declarat Dinu Patriciu, presedintele TRG.

Potrivit comunicatului citat, Rompetrol Group a inregistrat, in trimestrul patru al anului trecut, o dublare a cifrei de afaceri, pana la nivelul de 1,36 miliarde dolari, si un profit operational (EBITDA) de peste patru ori mai mare, ajungand la aproape 40 milioane dolari, comparativ cu perioada similara din 2005.

Pentru intregul an 2006, EBITDA a fost de 164 milioane dolari, iar cifra de afaceri consolidata a ajuns la 5,65 miliarde dolari.

Potrivit comunicatului citat, rezultatele prezentate sunt preliminare, neauditate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Contabilitate (IFRS). Rezultatele finale vor fi publicate dupa realizarea auditului, la inceputul trimestrului doi al acestui an.

Grupul Rompetrol NV (TRG) este una dintre primele 25 de companii multinationale petroliere din Uniunea Europeana, in functie de venituri. TRG are sediul in Olanda si majoritatea operatiunilor si activelor in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, cu interese adiacente in explorare, productie si alte servicii pentru industria petroliera. Grupul are peste 8.000 de angajati in 13 tari.

"TRG urmareste sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa contribuie la securitatea energetica a Europei prin obtinerea unei pozitii puternice in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane", se precizeaza in comunicat.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 801 ori