Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol are o benzinarie in Franta sub brand propriu

Rompetrol are o benzinarie in Franta sub brand propriu
Rompetrol a inaugurat joi prima benzinarie sub brand propriu pe reteaua franceza de autostrazi la Arzens, langa Carcassone. Compania a lansat, totodata, biocobustibilul superetanol E85, potrivit unui comunicat al companiei, citat de NewsIn.

Potrivit comunicatului, compania intentioneaza sa echipeze, pana la sfarsitul anului 2007, aproximativ 30 de statii de benzina pentru distributia de Super Etanol E85, care contine 85% etanol si 15% benzina. De asemenea, reprezentantii companiei anunta ca, tot pana la finele anului 2007, Rompetrol intentioneaza sa deschida in Franta zece noi benzinarii sub brand propriu, majoritatea pe autostrazi.

" Pe langa introducerea celor mai inalte standarde de calitate la produsele si serviciile furnizate consumatorilor francezi, dezvoltarea continua a Rompetrol si Dyneff pe piata franceza va avea un impact pozitiv asupra pietei de munca locale, creand noi locuri de munca si oportunitati de afaceri ", a spus directorul general al The Rompetrol Group, Dinu Patriciu, potrivit comunicatului.

De asemenea, Dinu Patriciu a anuntat numirea lui Laurent Sancier in functia de director general al Dyneff Group pentru Franta si Spania. Acesta urmeaza sa preia functia incepand cu data de 21 mai si va raspunde de dezvoltarea si cresterea operatiunilor companiei in cele doua tari. Sancier a lucrat aproape 30 de ani la compania Shell, ultima functie ocupata fiind cea de director al Shell France si Retail General Manager pentru Franta si Benelux, avand responsabilitati legate de operatiunile de distributie din Marea Britanie, Franta si Africa.

La finele lunii martie, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, declara, intr-un interviu acordat agentiei NewsIn, ca, pana in septembrie 2007, toate benzinariile Dyneff, mai putin cele din mediul rural, vor functiona sub marca Rompetrol. "Avem insa un proces de construire continua si vom participa la licitatii pentru alte amplasamente pe autostrazi", a explicat Patriciu.

In privinta costurilor acestui proces, Patriciu a aratat ca o benzinarie amplasata pe autostrada poate costa chiar si in jur de patru-cinci milioane de dolari. "Pentru intregul proces de transformare a statiilor Dyneff am alocat 25 de milioane de dolari, care vor fi cheltuiti in acest an", a precizat Patriciu.

Presedintele grupului a mai spus ca, pana la finele anului, va face publica si o decizie in ceea ce priveste extinderea brandului Rompetrol in Spania. Acesta a explicat ca nu se poate estima in prezent care vor fi fondurile alocate de Rompetrol pentru achizitionarea acestei capacitati. "Astfel de procese dureaza cu lunile, uneori cu anii. Depinde de capacitate si de alte multe lucruri. Oricum, avem capacitatea de a finanta o astfel de achizitie", a mai spus Patriciu.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 714 ori