Retailerii au planuri mari. Incepe "invazia magazinelor"

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 11:20
1800 citiri
Retailerii au planuri mari. Incepe "invazia magazinelor"

Sectorul de retail din Romania, va inregistra, pana in 2020, cresteri de pana la 26 de miliarde de euro, sustin analistii din cadrul Oxford Economics, care mentioneaza ca Romania s-a dovedit a fi statul din Europa cu cea mai dinamica extindere a comertului modern.

Retailul ar urma sa creasca pana la 26 de miliarde de euro, adica un plus de aproape doua treimi fata de 16 miliarde de euro nivelul actual, estimeaza analistii Oxford Economics, alimentand optimismul marilor lanturi de magazine.

Acestea planuiesc sa deschida, doar anul acesta, aproximativ 150 de unitati noi si aloca bugete de investitii care se ridica la mai mult de o jumatate de miliard de euro, conform Ziarului Financiar.

Entuziasmul retailerilor nu este justificat, daca privim cifrele inregistrate in anii trecuti.

Anul trecut, valoarea vanzarilor de bunuri de larg consum s-a plasat la 16 miliarde de euro, fata de 17 miliarde in 2009, conform unui studiu realizat de CMC.

De asemenea, scaderea vanzarilor este si mai bine evidentiata, in raport cu situatia din 2008, cand s-a atins nivelul maxim, de 21 de miliarde de euro.

Printre hypermarketurile care au anuntat deja ca vor deschide noi magazine se numara Carrefour si Cora. Mercadia, companie controlata de miliardarul Dinu Patriciu, care opereaza reteaua de magazine de proximitate Mic.ro si Mac.ro, a inceput deja o strategie de extindere.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a anuntat, recent, ca va continua sa investeasca pana la 200 de milioane de euro, numai in lantul de magazine Mac.ro, anul acesta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#hypermarket, #sector retail, #extindere lant magazin , #stiri Dinu Patriciu