Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrolul KazMunaiGaz va ajunge la Rompetrol cu ajutorul unui terminal marin

Petrolul KazMunaiGaz va ajunge la Rompetrol cu ajutorul unui terminal marin
Rompetrol va construi, pana in august 2008, un terminal marin pentru transportul titeiului de la Baku, cu o capacitate de 12 milioane de tone, a declarat, joi, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.Potrivit acestuia, in conditiile in care compania KazMunaiGaz detine controlul asupra terminalului din Baku, aceasta ruta (Baku-Midia) poate fi esentiala pentru Romania. Patriciu a mai spus ca fluxurile financiare pe care le vor dezvolta aceste trasee vor fi folosite pentru extindere.

Investitia pentru terminalul de la Midia se ridica la circa 90 de milioane de dolari.

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile companiei The Rompetrol Group NV. Agentia de rating Fitch a apreciat ca valoarea preluarii a fost de 2,15 miliarde de dolari, in conditiile in care valoarea de piata a Grupului Rompetrol in cadrul tranzactiei a fost de 3,6 miliarde de dolari.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 624 ori