Patriciu: Un metru patrat de locuinta - unul, maxim doua salarii medii

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 08:55
5070 citiri
Patriciu: Un metru patrat de locuinta - unul, maxim doua salarii medii

Locuintele vor continua sa se ieftineasca, iar singura stavila in fata acestei caderi este cardasia dintre finantatori si dezvoltatori, sustine Dinu Patriciu.

Finantatorii nu isi trec in bilant creditele neperformante, pentru ca isi pierd bonusurile, iar dezvoltatorii inca mai au ce manca si tin la pret. Din acest motiv, piata este blocata, a declarat omul de afaceri intr-un interviu pentru Capital.


"Acum se afla doar la inceputul caderii. Pana cand metrul patrat de locuinta medie nu va ajunge egal cu unul pana la doua salarii medii lunare, caderea preturilor nu se va opri", sustine Dinu Patriciu.

In opinia acestuia, momentul va veni chiar foarte curand. "In cateva luni, caderea nu va mai putea fi oprita, probabil incepand din aprilie, pentru ca, dupa bilantul pe primul trimestru al anului, nu vor mai putea fi ascunse aceste pierderi", afirma Patriciu.

Omul de afaceri a profitat in ultima vreme de conjunctura economica pentru a face achizitii imobiliare si afirma ca se va folosi in continuare de aceasta perioada pentru a construi "la pretul corect".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cadere, #imobiliare, #locuinte, #patriciu, #preturi , #stiri Dinu Patriciu