Patriciu: Tot ce administreaza statul ar trebui privatizat

Joi, 25 August 2011, ora 22:52
1523 citiri
Patriciu: Tot ce administreaza statul ar trebui privatizat

Omul de afaceri Dinu Patriciu este de parere ca tot ceea ce administreaza statul ar trebui privatizat, nu doar managementul. El include aici si serviciile medicale sau educatia.

"Nu managementul privatizat, ci proprietatea trebuie trecuta in maini private care trebuie sa o apere si sa o redistribuie", sustine omul de afaceri intr-un interviu acordat B1TV.

In plus, Patriciu crede ca o tara cum e Romania, care trebuie sa se dezvolte pentru a ajunge la macar la nivelul partenerilor sai europeni, necesita pastrarea suveranitatii pentru o perioada de timp.

In ceea ce priveste guvernanta economica, Patriciu este de parere ca fiscalitatea depinde de cultura unui popor.

"De exemplu, fiscalitatea europeana, care are o lunga traditie, inca din feudalism, cu taxarea directa, se bazeaza pe taxarea muncii si, mai nou, pe taxarea energiei, cele doua motoare ale cresterii. Este perfect rationala din punctul de vedere al unei tari care creste. Romania are nevoie de taxare zero in ceea ce priveste taxarea directa, pe venituri si profituri ale corporatiilor. E nevoie de taxa indirecta, pe consum: cine consuma mai mult, plateste mai mult", a precizat Patriciu.

#dinu patriciu, #management privat, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu