Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patriciu: Romania ar trebui sa se transforme intr-un "imens rezervor de gaze"

Patriciu: Romania ar trebui sa se transforme intr-un "imens rezervor de gaze"
Romania ar trebui sa se transforme intr-un "imens rezervor de gaze", prin scoaterea la licitatie a tuturor licentelor de exploatare detinute de Romgaz, a declarat, vineri, la Sofia, presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, intr-un interviu acordat The Money Channel.

"In situatia in care Romania s-ar transforma intr-un "imens rezervor de gaze", prin privatizarea campurilor cu rezerve de gaze naturale, atunci exista posibilitatea ca Romgazul sa dispara", a spus Patriciu.

El a adaugat ca daca Romania ar ajunge sa detina "robinetele aprovizionarii cu energie a Europei" va atrage investitii semnificative, de miliarde de dolari, in industria de gaze din Romania.

In discursul sustinut, vineri, cu ocazia conferintei pe teme energetice de la Sofia, Dinu Patriciu a cerut Comisiei Europene sa preseze Guvernul de la Bucuresti sa privatizeze campurile cu rezerve de gaz natural.

"Trebuie sa fie o privatizare transparenta si imediata", a afirmat presedintele Grupului Rompetrol.

Dinu Patriciu a reluat astfel ideea necesitatii scoaterii la licitatie a tuturor licentelor pentru exploatarea campurilor de gaze din Romania, astfel incat acestea sa fie folosite atat pentru extractie, cat si pentru depozitare de gaze.

In opinia sefului Rompetrol, aceasta situatie ar duce la transformarea Romaniei intr-un "imens rezervor de gaze", care ar echivala cu o disparitie implicita a societatii Romgaz.

Grupul Rompetrol a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri consolidata de 5,65 miliarde de dolari, in crestere cu 135% fata de 2005, in urma achizitionarii Dyneff, si un profit operational de 164 milioane de dolari, identic cu cel din 2005.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 666 ori