Patriciu: Rezervele de petrol din Marea Neagra sunt uriase

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 10:04
3556 citiri
Patriciu: Rezervele de petrol din Marea Neagra sunt uriase

Rezervele de hidrocarburi din Marea Neagra sunt atat de mari incat ar putea sa inlocuiasca aportul Rusiei, ca furnizor international de energie, a precizat fostul detonator al grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.

“Rezervele din Marea Neagra sunt uriase", a precizat Patriciu in cadrul Black Sea Energy and Economic Forum.

Omul de afaceri a mai adaugat faptul ca era hidrocarburilor este departe de a se finaliza, iar marile corporatii petroliere nu sunt inca pregatite sa depaseasca metodele de exploatare.

De asemenea, in opinia lui Patriciu, conductele reprezinta proiecte pe termen lung, cu profit mic, de care lumea intr-un an-doi nu va mai avea nevoie.

Tehnologia de transport a gazelor lichefiate poate inlocui cu success conducetele.

 Acesta intentioneaza sa exploateze sapropelul din Marea Neagra prin firma Marine Resources Exploration International (Marexin), detinuta de Rompetrol Holding din Elvetia.

Mai mult, dupa parerea omului de afaceri, Romania are rezerve importante de hidrocarburi, dar nu in Marea Neagra, ci in teritoriul de pe uscat.

Rezervele ar putea fi exploatate in decurs de 5-20 de ani.

In ceea ce priveste energia nucleara, Patriciu considera ca este un lucru “nefericit”, iar sustinerea ei nu face decat sa intareasca ideea ca “avem o mentalitate socialista”.

In februarie anul curent, Dinu Patriciu afirma in contextul scandalului Sterling, ca Romania se afla in fata unei mari diversiuni.

”Ni s-au vandut iluzii ca acolo ar fi gaze si titei. Dupa decizia de la Haga ne-am bucurat cu totii, apoi ni s-au vandut iluzii”.

Patriciu spunea, la acea data, ca rezervele de petrol din perimetrele din platoul continental al Marii Negre sunt de 5-10 milioane de tone, iar cele de gaze de 10 miliarde metri cubi.

#conducete, #de, #energie, #hidrocarburi, #nucleara, #patriciu, #petrol, #rezerve, #rompetrol , #stiri Dinu Patriciu

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO