Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patriciu profita de criza si continua achizitiile in Europa de Est

Patriciu profita de criza si continua achizitiile in Europa de Est

Liberty Investments, fondul de investitii condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, care a cumparat Banca Populara a Georgiei, va mai face cinci-sase investitii in sectorul serviciilor financiare in tari din Europa de Est si Africa, a declarat pentru NewsIn Lado Gurgendize, CEO al Liberty Investments.

"Liberty Investments va investi numai in domeniul serviciilor financiare in tari cu taxe reduse, un nivel mic al coruptiei si o economie deschisa - Georgia, cateva tari din estul Europei, Africa si poate Caraibe. Geografia nu conteaza si nu vom face decat cinci sau sase investitii in final. Acesta este modelul nostru de afaceri si asta este doar prima investitie a Liberty Investments," a spus Gurgenidze, facand referire la achizitia Bancii Populare din Georgia.

Economistul georgian, care a fost premier al tarii intre 2007 si 2008, mai are la activ restructurarea Bank of Georgia, pe care a preluat-o in 2004 cu o balanta de plati de 160 milioane de dolari si o cota de piata de 18%, aducand-o in trei ani la o balanta de plati de doua miliarde de dolari si o cota de piata de 34%.

"Nu spun ca pot sa repet performanta, nu este repetabila, mai ales ca deja exista un lider de piata. Dar intr-adevar, intr-o anumita masura voi concura cu o institutie pe care am construit-o", a spus Gurgenidze, care acum a preluat si functia de CEO al Bancii Populare din Georgia.

Intrebat cum a ales sa se asocieze cu omul de afaceri roman Dinu Patriciu, fostul premier georgian a raspuns: "Se intampla ca avem viziuni si valori foarte similare. E nevoie de ceva curaj, dar si sa stii ce trebuie facut in ceea ce priveste restructurarea de banci, mai ales in acea piata", a adaugat el.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2339 ori