Patriciu: OMV va renunta la Rompetrol

Miercuri, 29 Septembrie 2004, ora 09:51
1242 citiri

Presedintele grupului Rompetrol sustine ca mai multe fonduri de investitii sint interesate de actiunile pe care grupul austriac le detine la compania romana.Dinu Patriciu a declarat, ieri, ca, din informatiile pe care le detine, grupul austriac OMV va scoate la vinzare participatia de 25,1% detinuta la compania Rompetrol.

"Dupa stiinta mea, OMV vrea sa vinda acest pachet, iar Rompetrol are drept de preemptiune pentru preluarea lui. Nu pot sa va spun mai mult de atit, dar si dezlegarea celor doua afirmatii una de cealalta este inutila", a precizat Patriciu, presedintele grupului Rompetrol.

El a mai spus ca vinzarea de catre OMV a pachetului de actiuni nu va afecta ratingul companiei. In ceea ce priveste competitia pe piata romaneasca cu viitorul proprietar al Petrom, Patriciu a spus ca va fi o "concurenta prietenoasa", deoarece ambele grupuri petroliere sint "creatoare de piata" in regiune.

Presedintele Rompetrol nu a dat alte detalii legate de potentialul cumparator al participatiei detinute de OMV la Rompetrol, insa a spus ca exista multe fonduri de investitii interesate de tranzactie. OMV a preluat actiunile Rompetrol in luna septembrie a anului 2002.

In luna iulie a acestui an, OMV a semnat cu autoritatile romane un acord privind preluarea unei participatii de 51% la cea mai mare companie petroliera romaneasca, Petrom, pentru o suma de pina la 1,529 miliarde euro.

Ulterior, presedintele grupului austriac, Wolfgang Ruttenstorfer, a afirmat ca OMV va vinde participatia la Rompetrol, daca acest lucru va fi cerut de Consiliu.

Sursa: Ziarul de Iasi