Patriciu: Criza economica va dura pana la un razboi

Marti, 09 Iunie 2009, ora 10:34
3580 citiri
Patriciu: Criza economica va dura pana la un razboi

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca aceasta criza economica va dura pana la un razboi sau pana cand rationalitatea mediul economic va resoarbe tensiunile, relateaza Mediafax.

"Va dura pana la un razboi sau pana cand rationalitatea mediului economic va resoarbe tensiunile. Singura care poate opri terminarea crizei intr-un razboi este comunitatea mediului de afaceri", a declarat Patriciu.

Patriciu este de parere ca reducerea fiscalitatii si utilizarea eficienta a banului public sunt conditii fundamentale pentru ca Romania sa iasa cu bine din criza economica .

"Sunt increzator de cand am auzit de cota unica de 10% si TVA redusa de 15%. Sunt conditii fundamentale. Libertarienii sustin ca ar trebui sa fie zero taxa pe venit, dar inca nu se poate... 10% este perfect rational, in Romania, astazi", a mai spus Patriciu.

Potrivit omului de afaceri, inflatia globala este urmatoarea faza a crizei economice actuale, iar aceasta este rezultatul infuziei masive de bani in economie din partea statelor.

"Acesti bani care au fost injectati in economia mondiala sunt virtuali, ei nu vor face decat sa alimenteze urmatoarea faza a crizei - inflatia globala. Iar semnele au inceput sa apara: cresterea preturilor la marfuri, titei, aur, zahar, porumb", a precizat Dinu Patriciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, #criza, #economica, #patriciu, #razboi , #stiri Dinu Patriciu