Patriciu avertizeaza: vine al doilea val de criza in Europa

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 09:14
1747 citiri
Patriciu avertizeaza: vine al doilea val de criza in Europa

Europa se va confrunta, mai mult ca sigur, cu un al doilea val de criza, sustine omul de afaceri Dinu Patriciu.

"Problema este daca va fi o cadere sau vom asista la o prabusire. Platosa pe care ne-o punem noi, romanii, trebuie sa fie cat mai solida. Finantarea corecta a sectorului privat tine de schimbarea legii bancare. Altfel nu se poate. Este, in acelasi timp, nevoie doar de o singura institutie de reglementare", a declarat Dinu Patriciu, citat de Forbes Romania.

Acesta a mai precizat ca prabusirea se poate produce in orice zi, provocata chiar si de o declaratie, care poate accentua si mai mult gradul ridicat de neincredere existent la ora actuala in piete.

"Orice declaratie data astazi poate afecta tragic pietele. Iar noi nu ne putem baza pe sistemul bancar romanesc. Este o parere personala, dar spun asta pentru ca am lucrat in acest sistem", a completat Patriciu.

Patriciu: Cum sa iei in serios o institutie ca BNR?

Omul de afaceri nu a scapat ocazia sa atace din nou Banca Nationala a Romaniei, pe care a catalogat-o drept o "institutie pe care nu poti sa o iei in serios".

"Ma combateau puternic spunand ca nu am dreptate si ca am creat 267 de cooperative de credit in Romania. I.G. Duca a creat 1.584 de banci populare in toate comunele vechiului regat, pentru ca fiecare dintre ele trebuia sa aiba o mica institutie financiara care sa finanteze productia agricola. Asa au aparut chiaburii in Romania. Or, noi ne mandrim ca avem 267. Cum sa iei in serios o astfel de institutie, care isi spune asa ceva, si care iti mai spune ca ai un sistem bancar puternic: 40 de banci, din care 37 straine, pe care le numim, diplomatic, banci romanesti cu capital strain", a spus Dinu Patriciu.

#Dinu Patriciu criza Romania, #Patriciu val criza Europa, #Patriciu cadere ecenomica , #stiri Dinu Patriciu