Patriciu: Am patru afaceri, din oricare poate iesi un nou Rompetrol

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 11:34
3056 citiri
Patriciu: Am patru afaceri, din oricare poate iesi un nou Rompetrol

Singurul miliardar roman prezent in topul Forbes, Dinu Patriciu, spune ca nu renunta la cele 25 de procente pe care le mai detine in cadrul Rompetrol, pentru ca are "posibilitatea de a duce mai departe compania".

Omul de afaceri a mai afirmat ca, pentru cele patru business-uri personale pe care le are, a cheltuit pana acum un miliard de dolari (aproximativ 700 milioane de euro), cea mai mare parte din cele 1,6 miliarde de dolari (respectiv 1,1 miliarde de euro) pe care le-a obtinut de la KazMunaiGaz, in urma vanzarii a 75% din Rompetrol.

Investitiile din presa

Trustul de presa detinut de Patriciu, Adevarul Holding, are 1000 de angajati si afaceri estimate la 120 milioane de dolari.

Ce construieste Patriciu

In ceea ce priveste domeniul real-estate, Dinu Patriciu a investit cel mai mult in cumpararea Fabian (tranzactie evaluata la 50 de milioane de euro), companie ce cuprinde 11 proiecte imobiliare. O alta investitie imobiliara importanta este proiectul Smart City, in care este partener cu Immorent. Proiectul urmeaza sa fie dezvoltat pe o suprafata de 150.000 de mp, necesitand o investitie de 300 de milioane de euro.

Energie si tehnologie

Cele mai mari investitii facute de Patriciu, din banii obtinuti din vanzarea actiunilor Rompetrol, sunt in domeniile energiei si cercetarii. “Ca resurse financiare, in ordinea investitiilor, au fost energia, IT, real estate si media. Per total, am investit in toate aceste afaceri peste un miliard de dolari, iar peste jumatate dintre acestia au mers in energie si IT”, a declarat omul de afaceri pentru Business Magazin. 

Afacerea din IT “ produce deja in momentul de fata, are sute de oameni angajati si sute de milioane de euro cifra de afaceri”, a afirmat miliardarul roman, potrivit aceleasi surse.


Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#patriciu, # afaceri, # rompetrol, # investitii , #stiri Dinu Patriciu