Patriciu a preluat reteaua miniMAX

Duminica, 15 August 2010, ora 21:25
1655 citiri
Patriciu a preluat reteaua miniMAX

Compania Mercadia Holland, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achizitionat operatorul retelei de magazine de discount miniMAX DISCOUNT, formata din 31 de unitati, potrivit Mediafax.

"Mercadia activeaza deja pe piata de retail din Romania din primavara acestui an, prin reteaua de magazine MIC.RO.

Achizitia miniMAX este parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe aceasta piata si vizeaza crearea unor sinergii intre cele doua companii pe partea de logistica si achizitii, care ne vor permite optimizarea ofertelor pentru clientii ambelor segmente - discounter si comert de proximitate", a declarat, intr-un comunicat, Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV.

Partile nu au anuntat valoarea tranzactiei parafate vineri, care a vizat transferul intregului pachet de actiuni al miniMAX.

Infiintata in 2003, SC miniMAX DISCOUNT SRL are in prezent 31 magazine la nivel national si peste 600 de angajati.

Stadiul final al retelei vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine. Spatiile comerciale miniMAX au o suprafata medie de vanzare de 750 metri patrati. Activitatea magazinelor este coordonata si gestionata de un centru logistic amplasat pe o suprafata de 15.000 mp in Bucuresti.

Pana la preluarea de catre Mercadia actionariatul miniMAX a fost alcatuit din grupul austriac Real4You si doua persoane fizice, Rainer Exel si Andreas Kämpf.

Real 4You CommerzImmobilien a fost fondata in 1995 ca o companie de investitii in sectorul imobiliar, prezenta in Austria, Cehia, Ungaria, Croatia si Bulgaria.

Rainer Exel conduce miniMAX si activeaza in retailul romanesc din anul 2000, cand in calitate de country manager al concernului Rewe a dezvoltat lantul de magazine XXL Mega Discount.

Exel va ramane in echipa de conducere a companiei si dupa preluarea de catre Mercadia. La randul sau, Andreas Kämpf a activat in Romania in ultimii 10 ani si anterior pentru concernul Rewe in mai multe tari, fiind specializat in segmentul vanzarilor. 

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#dinu, #patriciu, #minimax, #mic.ro , #stiri Dinu Patriciu