Omul de afaceri Dinu Patriciu nu isi face partid nou

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 17:40
1590 citiri
Omul de afaceri Dinu Patriciu nu isi face partid nou

Omul de afaceri Dinu Patriciu scrie intr-un editorial publicat in "Adevarul" ca nu face cu siguranta un partid nou, dar ca spera ca el sa apara si sa fie altfel.

"Partidele fac doar programe de guvernare. Se bat in detalii. N-au o viziune. N-au un proiect. Arhitectura sistemului este in suferinta.

De aceea, marturisesc, sufar de o profunda lipsa de respect pentru producatorii de vorbe. Toti sunt intre ei <<excelenta>> si pentru public <<presedinti>> de tara, de partid, de judet, de organizatie, de asociatie, de ceva, orice, intr-o lume a puterii in care <<presedinte>> si <<matroana>> sunt tot una", scrie Dinu Patriciu.

Omul de afaceri neaga ca va pune bazele unui nou partid.

"Marturisesc ca nu mi-am dorit niciodata sa ma numar printre ei, desi am crezut si uneori mai cred, naiv, ca se poate face ceva.

De aceea scriu, dar cu siguranta nu fac un partid nou (chiar sintagma mi se pare ridicola), dar sper ca el sa apara, sa fie tanar si altfel. Sa aiba viziunea pragmatica si eficienta a unor oameni care stiu pe ce lume traiesc", arata el.

Patriciu ii raspunde indirect liderului PNL Crin Antonescu
, cel care il indemnase pe omul de afaceri sa plece din formatiunea liberala daca nu ii convin deciziile luate si alianta cu PSD.

"Intre timp, nu ma supara nicio alianta vremelnica, insa cu o conditie, ca ea sa nu fie un compromis care te compromite sau prin superficialitate iti jigneste inteligenta. Adunatura de prosti e evident mai nociva decat fiecare luat in parte. Un exemplu este si turma de la guvernare", conchide Patriciu.

Crin Antonescu i-a dat de mai multe ori replica lui Dinu Patriciu, care in ultima vreme are o abordare critica fata de PNL.

Ultima oara, presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut ca, in locul lui Dinu Patriciu, ar pleca din partid in conditiile nemultumirilor si criticilor pe care omul de afaceri le aduce liberalilor, precizand insa ca nici nu asteapta, nici nu-si doreste acest gest.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#om afaceri, #dinu patriciu, #patriciu partid , #stiri Dinu Patriciu