Oamenii de afaceri romani nu se simt afectati de caderea burselor

Miercuri, 10 August 2011, ora 12:17
1365 citiri
Oamenii de afaceri romani nu se simt afectati de caderea burselor

Oamenii de afaceri romani nu sunt prea speriati de caderea burselor, chiar daca evolutiile acestora din ultimele zile le-a redus semnificativ valoarea actiunilor detinute. 

In general, este vorba despre investitori pe termen lung si, in ciuda caderii burselor, multi dintre ei se gandesc sa-si majoreze portofoliile, profitand de pretul mic al actiunilor.

Valoarea actiunilor detinute de oamenii de afaceri pe bursa a scazut cu pana la 30% in ultimele trei sedinte. Ei spun, insa, ca pierderile vor fi recuperate pe termen mediu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat roman potrivit "Forbes Romania", spune ca majoritatea investitiilor sale sunt in societati nelistate sau pe care le-a delistat pentru a le restructura.

"Incerc sa cresc atunci cand ceilalti se tem. Fac parte dintre cei care, in general, mizeaza impotriva pietei, asa ca, intr-o situatie ca cea de astazi, ma astept sa castig", a declarat Patriciu, pentru Adevarul.

El considera ca cea mai proasta decizie pe care o poate lua un investitor este aceea de a vinde sub imperiul panicii.

"Fiecare investitor isi stabileste un prag de limitare a pierderii la care vinde orice s-ar intampla (2-4%). In functie de cat de rational si-a diversificat portofoliul, pierderea este minimizata si uneori castigi", a mai spus Patriciu.

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica, cotate la Bursa de Valori Bucuresti, au pierdut in ultimele trei sedinte de tranzactionare 20,83%. Astfel, omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine peste o treime din banca, si-a vazut detinerea diminuata cu peste 3,7 milioane de euro.

Omul de afaceri, plasat pe locul 22 in clasamentul "Forbes 500 Miliardari", spune insa ca nu este afectat pentru ca el nu vinde, este investitor pe termen lung.

"Noi nu avem de vanzare. Daca nu avem de vanzare, nu ne afecteaza.

Valoarea bancii ramane aceeasi prin know-how si imobiliarele pe care le detine", spune Carabulea. Mai mult, omul de afaceri spune ca scaderea cotatiilor este un moment bun pentru cumparare. "Normal ca o sa cumpar, dar nu m-am gandit la aceasta in acest moment si nici nu am banii alocati. Vor fi multi speriati de bombe care vor vinde ieftin", a spus el.

Citeste continuarea pe ziare.com

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Palm Residence Olteniței - apartamente premium la intrarea în Popești Leordeni la cele mai bune preţuri
Palm Residence Olteniței - apartamente premium la intrarea în Popești Leordeni la cele mai bune preţuri
La doar câteva sute de metri de granița (invizibilă) dintre București (sector 4) și Ilfov (Popești-Leordeni), pe Șoseaua Oltenitei - DN4, se ridică un ansamblu rezidențial ce va schimba...
#cadere burse, #actiuni burse, #investitii, #vanzare actiuni burse, #oameni afaceri , #stiri Dinu Patriciu