O firma a lui Patriciu vrea sa preia fondul Rutley

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 09:10
1024 citiri
O firma a lui Patriciu vrea sa preia fondul Rutley

Black Sea Global Properties (BSGP), firma controlata de Dinu Patriciu, va lansa o oferta de preluare a participatiei majoritare la fondul Rutley European Property, evaluand intreg capitalul la 12,5 milioane lire sterline (14,6 milioane euro) si valoarea de piata a fondului la 446 milioane lire.

"Oferta vizeaza intreg capitalul Rutley, emis sau care urmeaza sa fie emis, care nu este controlat sau contractat deja pentru achizitie de BSGP", se arata intr-un comunicat al BSGP, transmis bursei de la Londra, precizeaza Mediafax.

BSGP, detinuta indirect de Rompetrol Holding, ofera sase pence pentru fiecare actiune Rutley.

"Lansam aceasta oferta intr-o perioada de incertitudine perpetua pe pietele imobiliare europene. Oferta are rolul de a furniza o cale de iesire acelor actionari care doresc transformarea participatiei in numerar, precum si de a-i sprijini pe cei care vor sa-si mentina investitia.

Presupunand ca obtinem controlul la Rutley in urma acestei oferte, intentionam sa stabilizam pozitia financiara a companiei si sa luam alte masuri pentru a-i imbunatati performantele", a declarat Dinu Patriciu in comunicat.

BSGP atribuie fondului o valoare de piata de 446,578 milioane lire, insa firma are datorii de 434,023 milioane lire, potrivit datelor disponibile la 31 decembrie 2008, se mai arata in comunicat.

Pretul de sase pence pe actiune oferit reprezinta o prima de 107% fata de cotatia de inchidere de 2,9 pence pe actiune din 27 martie 2009 de pe bursa de la Londra, potrivit sursei citate.

La finele sedintei de joi, o actiune Rutley era cotata la 6,88 pence, capitalizarea firmei fiind de 16,02 milioane lire, potrivit datelor afisate de bursa londoneza.

BSGP a ales ca referinta ziua de 29 martie deoarece, incepand cu urmatoarea sedinta de tranzactionare, cotatia Rutley a fost influentata pozitiv de un anunt al conducerii firmei care arata ca exista investitori interesati de preluare.

"Presupunand ca sunt respectate conditiile stipulate in oferta, actionarii Rutley care doresc sa-si pastreze integral sau partial investitia vor beneficia de sprijinul BSGP, din pozitia de actionar majoritar", se mai arata in comunicat.

BSGP a propus, in luna martie, conducerii fondului sa recapitalizeze firma, inainte ca aceasta sa semnaleze public interesul unor investitori pentru preluare.

Pe 17 aprilie, BSGP a preluat 150.000 de actiuni Rutley, la un pret de 4,25 pence pe actiune, suma totala ridicandu-se la 637.500 lire sterline.

Cele 150.000 de actiuni detinute asigura BSGP o participatie de 6,4% din capitalul Rutley. BSGP a preluat, in prima parte a acestui an, fondul de investitii imobiliare Fabian, tranzactie avizata in martie de Consiliul Concurentei.

Fondul Rutley Europe Property este implicat in mai multe proiecte imobiliare din Europa Centrala, principalele operatiuni fiind localizate in Germania, Polonia, Suedia, Belgia, Olanda si Franta, potrivit site-ului firmei.

Fondul este administrat de Rutley Capital Partners, cu sediul la Londra, divizia de management pe real estate a grupului Knight Frank, fondat in 1896. 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bsgp, #participatie, #patriciu, #preluare, #rutley, #valoare , #stiri Dinu Patriciu