Momentan, KazMunaiGaz nu va cumpara si restul de 25% din Grupul Rompetrol

Luni, 04 August 2008, ora 15:37
1174 citiri
Momentan, KazMunaiGaz nu va cumpara si restul de 25% din Grupul Rompetrol

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan detine 75% din actiunile Grupului Rompetrol si nu intentioneaza sa cumpere si restul actiunilor de 25%, potrivit informatiilor transmise de reprezentantii companiei kazahe. "Potrivit conditiilor contractuale, partile au optiunea de a vinde, respectiv de a cumpara restul actiunilor, care reprezinta 25% din companie. Avand aceasta optiune, nu inseamna ca este obligatoriu de indeplinit. De aceea, noi studiem amplu aceasta varianta, tinand cont de toate consecintele asupra companiei, dupa folosirea acestei optiuni. Avand in vedere ca varianta aceasta este valabila pana la sfarsitul lunii august 2008, in acest moment nu luam in considerare problema cumpararii restului de actiuni. Oricum, in privinta relatiilor parteneriale, credem ca interesele tuturor partilor implicate vor fi prevazute", au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei KMG.


Totodata, acestia au mai spus ca a cumpara si cele 25% din actiunile grupului nu reprezinta o problema urgenta de discutat pentru KMG.


"Prin cumpararea pachetului majoritar la Rompetrol noi suntem al doilea mare jucator pe piata din Romania. Strategia noastra se axeaza mai degraba pe dezvoltarea afacerilor cu petrol si gaze si pe investitiile in cadrul Grupului Rompetrol, decat pe dobandirea altor proiecte in Romania. In prezent, KazMunaiGaz dezvolta investitii in urmatoarele proiecte in cadrul Grupului Rompetrol: modernizarea rafinariei Petromidia, constructia unui terminal marin la Constanta, extinderea afacerilor cu gaze si a afacerilor de retail", au afirmat reprezentantii companiei.


Directorul executiv al Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat recent ca nu este interesat sa vanda restul actiunilor de 25% din Grupul Rompetrol.


Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat la sfarsitul lunii august 2007 cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile The Romeptrol Group NV, a carei valoare de piata a fost calculata la 3,616 miliarde dolari.