Marine Resources Exploration International SRL va investi 30 mil dolari, in 2009

Marti, 07 Iulie 2009, ora 16:40
2788 citiri
Marine Resources Exploration International SRL va investi 30 mil dolari, in 2009

Compania Marine Resources Exploration International SRL, detinuta de Dinu Patriciu, va investi 30 milioane dolari, in 2009, in studii de fezabilitate si in tehnologie, a declarat marti omul de afaceri, citat de NewsIn.

"Este o investitie riscanta. Vom mai aloca 30 milioane dolari, pentru investitii, pe langa cele 20 de milioane deja investite.

Abia peste trei ani, vom putea avea rezultatele la cercetarile care se fac acum in perimetrul Delta.

Am putea ajunge la investitii totale de cateva sute de milioane doari, pana atunci", a spus Dinu Patriciu.

Acesta a mai spus ca, in Marea Neagra, mai exista cantitati importante de namol sapropelic, dar ca acestea se afla in perimetre care nu apartin Romaniei.

Pana acum, s-au investit peste 20 milioane de dolari in proiectele de cercetare a resurselor potentiale, iar acesti bani au venit de la Rompetrol Holding, au afirmat reprezentantii companiei.

Potrivit unui comunicat al Marine Resources Exploration International SRL (Marexin SRL), emis la sfarsitul lunii iunie, "conform prevederilor legale, taxa pe activitatea de explorare in Romania este de 1.000 de lei pe km patrat, astfel incat Marine Resources Exploration International SRL a platit pana in prezent sumele de 3.705.047 lei aferenta anului 2008 si 8.892.114 lei aferenta anului 2009".

Marine Resources Exploration International BV, din Olanda, a fost infiintata in 2007, iar subsidiara sa din Romania, Marine Resources Exploration International SRL, a fost deschisa in iunie 2008.

Marexin SRL detine licenta de explorare din iulie 2008, emisa de ANRM, special atribuita pentru explorarea namolului sapropelic.

Agentia NewsIn a publicat la 11 iunie un material, potrivit caruia Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a concesionat, anul trecut, firmei Marine Resources Exploration International SRL, care face parte din Rompetrol Holding SA, 9000 de kilometri patrati in Marea Neagra, pentru explorarea resurselor de namol sapropelic.

Potrivit informatiilor obtinute de NewsIn, firmei care a castigat licitatia, Marine Resources Exploration International SRL, i s-a concesionat o suprafata de 9000 km patrati, dintre care 3800 km patrati se aflau in zona de litigiu international cu Ucraina.

Namolul sapropelic reprezinta, impreuna cu ceilalti compusi care il insotesc (hidrogen sulfurat, gaz metan, gaz hidrati si deuteriu), o sursa neconventionala de energie, fiind o alternativa energetica de viitor.

Sapropelul este o substanta de culoare inchisa, care contine straturi de sedimente si materie organica. Prin procesare, se poate obtine gaz sintetic, procesul fiind aproximativ asemanator cu cel al folosirii biomasei.

Potrivit datelor din Registrul Comertului, Marine Resources Exploration International SRL are un capital social de 719.700 lei si a fost infiintata cu circa o luna inainte de a i se aproba licenta de concesiune.

Marine Resources Exploration International SRL este o companie romaneasca, infiintata in 18 iunie 2008, avand ca obiect de activitate explorarile marine. Compania este subsidiara Marine Resources Exploration International BV, inregistrata in Olanda si detinuta in proportie de 95% de catre Rompetrol Holding SA, detinuta 100% de Dinu Patriciu. 

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#proiecte, # investitii, # licenta, # concesiune , #stiri Dinu Patriciu