Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Incetarea activitatii companiei Rompetrol ar crea un cutremur pe bursa

Incetarea activitatii companiei Rompetrol ar crea un cutremur pe bursa
Dinu Patriciu a anuntat ca o eventuala incetare a activitatii grupului de companii Rompetrol ar afecta major bursa si piata de capital romaneasca.A"S-ar putea crea un cutremur echivalent cu cel din anii '97-'98, cand Bursei i-au trebuit ani sa se refacaA", a precizat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a spus ca acestea ar fi efectele daca abuzurile procurorilor in dosarul Rompetrol continua, iar ancheta de desfasoara intr-o maniera ilegala.

A"Exista 30.000 de actionari ai Rompetrol, dar si cateva zeci de fonduri straine de investitii, care au avut curajul sa investeasca in Romania si care retrag banii de la bursa, nu numai de la Rompetrol, pentru ca au portofolii complexeA", a precizat Dinu Patriciu.

De asemenea, ar scadea si sansa de recuperare a obligatiunilor scadente in 2010, in valoare de 571 milioane euro, emise in favoarea statului roman, pentru care Rompetrol plateste anual dobanzi de 26 milioane de dolari.

Actiunile companiei Rompetrol Rafinare au fost suspendate miercuri de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Masura a fost luata dupa decizia Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie de a pune sub sechestru asigurator pe un numar de peste 5,46 miliarde de actiuni ale Rompetrol Rafinare, detinute de actionarul majoritar The Rompetrol Group N.V. (Olanda).

Companiei Rompetrol Rafinare anuntat ca instituirea sechestrului asigurator a fost efectuata fara ca procurorii sa fi instiintat societatea asupra semnificatiei acestei masuri ori asupra motivelor pentru care procurorii au dispus masura.BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 928 ori