Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Immorent: Multe orase sunt saturate de spatiile mari de retail

Immorent: Multe orase sunt saturate de spatiile mari de retail

Immorent Romania, subsidiara de leasing imobiliar a grupului austriac Erste, care dezvolta in parteneriat cu omul de afaceri Dinu Patriciu proiectul imobiliar Smart City din nordul Capitalei, afirma ca sunt multe orase saturate de spatii de retail, iar urmatorul val de dezvoltari comerciale vor fi cele de mici dimensiuni, in locatii centrale. 

"Vremea marilor parcuri de retail a trecut, exista deja unul sau doua in orasele mari. Etapa a doua de dezvoltare a retailerilor va cuprinde suprafete mai mici, mai aproape de centru, adresate consumatorilor cu venituri medii", a declarat pentru ZF Bogdan Cernescu, directorul general al Immorent Romania.

"Cred ca o sa treaca un an-doi de asezare, sau chiar mai mult avand in vedere ca a venit criza, in care urmeaza sa se vada care sunt zonele in care se fac bani si cele care nu sunt profitabile", explica Cernescu.

Immorent a achizitionat anul trecut un teren de 4 ha in orasul Oradea pe care urmeaza sa dezvolte un centru comercial de mici dimensiuni, de tip street-mall, cu un singur nivel, fara zona de entertainment, cu parcare in fata, o ancora sau doua, dintre care una sa fie neaparat pe food. "Este un concept care a prins foarte bine in Europa Centrala si de Est, pentru ca se adreseaza cumparatorului cu venituri medii. Proiectul este in stadiu de autorizatie de constructie si este destul de dificil sa te angajezi la niste termene", afirma Cernescu. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1401 ori