Dinu Patriciu va lista Rompetrol pe o bursa externa

Vineri, 25 Mai 2007, ora 12:22
1051 citiri

Omul de afaceri Dinu Patriciu intentioneaza sa listeze grupul Rompetrol pe o bursa externa in 2-3 ani, Bursa de Valori Bucuresti, unde sunt listate in prezent companii ale grupului, fiind considerata ca avand o lichiditate prea redusa.

'Cand ajunge la o cifra de afaceri de 12-15 miliarde de dolari, listez Rompetrol in afara tarii, pe o piata care poate sa asigure finantare', a declarat, vineri, la Sofia presedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, care participa la o conferinta internationala pe tema energiei.

Patriciu a afirmat ca are nevoie de bani pentru investitii si achizitii, care vor avea loc in bazinul Marii Mediterane, care alaturi de bazinul Marii Negre reprezinta zona de crestere a Rompetrol.

'Viziunea Rompetrol este aceea de a deveni o companie mediteraneana, cu cote de piata mici, dar substantiale', a spus presedintele Rompetrol.

Patriciu spera sa obtina banii necesari pentru investitii si achizitii de la investitorii interesati de majorarea de capital, care vor sa achizitioneze o cota intre 10 si 25 la suta din capitalul social.

Cei sase investitori interesati de Rompetrol sunt atat companii petroliere cat si fonduri de investitii, a afirmat Patriciu, fara a oferi mai multe detalii in acest sens.

El a precizat ca, in prezent, datoriile Rompetrol reprezinta 16-17 la suta din cifra de afaceri, urmand ca, in 2010, sa fie sub 10 la suta, iar peste inca trei ani sub cinci la suta.

Patriciu a apreciat ca indatorarea este mica in acest moment raportata la cifra de afaceri sau EBITDA, dar 'cam mare' fata de capitalul social si de aceea era nevoie de o investitie in grup.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)