Dinu Patriciu "s-a despartit" de Rompetrol

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 15:48
2283 citiri
Dinu Patriciu "s-a despartit" de Rompetrol

"In concordanta cu termenii initiali ai contractului semnat in august 2007 cu compania KMG, prin care aceasta a achizitionat 75% din actiunile Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding SA, am decis sa-mi exercit dreptul de vanzare catre KMG al pachetului de 25% actiuni ramase in cadrul Rompetrol Grup", a declarat Dinu Patriciu, intr-un comunicat remis catre presa.

Decizia mea de vanzare a participatiei in Rompetrol Group (TRG) face parte dintr-o strategie de business mai larga.  Intentionez in continuare sa imi concentrez  eforturile in trei sectoare principale:  piata

imobiliara europeana, mass media, si un numar de alte proiecte importante din zona sectorului energetic.

Mediul actual economic si financiar global ofera oportunitati exceptionale pentru investitori cu lichiditati majore iar eu sunt implicat activ in dezvoltarea unui numar de proiecte noi care necesita un nivel maxim de timp si atentie din partea mea.
 
Sunt increzator ca aceasta este abordarea optima atat pentru TRG cat si pentru actionarii si angajatii sai, avand in vedere ca actionarul majoritar KMG are toate competentele, resursele si determinarea pentru a duce compania mai departe, pe urmatoarea treapta de dezvoltare.

Inca din august 2007, cand KMG a achizitionat pachetul initial de  75%, am observat nivelul extrem de ridicat de expertiza, experienta, si, mai presus de toate, angajament pentru succesul companiei, pe care KMG le-a investit in TRG, astfel incat sunt confident ca las compania pe maini sigure si capabile.

In continuare, intentionez sa ofer KMG sprijinul meu total  pe parcursul perioadei de tranzitie, pana cand un nou CEO va fi numit in fruntea companiei.
De cand am preluat controlul Rompetrol in 1998 si pana in prezent, am transformat o companie care era declarata de catre World Bank un activ distrus, pierdut, intr-o companie petroliera moderna, europeana, de success, care opereaza in prezent in 13 tari, la standardele cele mai inalte de competitivitate.

Am certitudinea ca actionarul KMG impartaseste pe deplin angajamentul si increderea mea in viitorul Rompetrol care este o companie extraordinara de  care fiecare roman poate sa fie mandru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #dinu, #patriciu, #rompetrol , #stiri Dinu Patriciu