Dinu Patriciu nu-si cumpara televiziune

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 13:54
2087 citiri
Dinu Patriciu nu-si cumpara televiziune

Proprietarul Adevarul Holding, Dinu Patriciu, a declarat ca nu intentioneaza sa cumpere niciun canal de televiziune si ca trustul sau de presa ar fi trecut oricum pe profit, dar intr-o perioada mai lunga, daca era mentinuta vechea conducere, cu Razvan Corneteanu director general, informeaza NewsIn.

"Tot trustul va deveni profitabil anul acesta. Am fi trecut oricum pe profit si daca se mentinea vechea conducere, dar intr-o perioada mai lunga. Acum grabim anumite proiecte care sa duca la profit. Nu pentru ca profitul mai rapid ar fi, dintr-o data, un scop, ci pentru ca este nevoie de resurse care sa dezvolte afacerea", a precizat Patriciu, intr-un interviu pentru paginademedia.ro.

Proprietarul Adevarul Holding a facut precizari si despre dezvoltarea trustului in afara Romaniei, urmatorul spatiu vizat fiind Republica Moldova. 

"Vom continua dezvoltarea in Moldova, si asta destul de rapid, in urmatoarele luni. Vom lansa acolo ziare si in limba romana, dar si in limba rusa. Evident, in ambele limbi vor fi publicatii proeuropene. 

In prima faza, vor aparea in Moldova Adevarul si Click. Dar, ulterior, vom extinde si Blik, in limba rusa. Daca vrei sa ai un impact, trebuie sa te adresezi tuturor, iar in Moldova este o populatie rusofona de circa 40%.

Eu sunt convins ca Romania si Moldova reprezinta o piata unica", a mai spus Patriciu.

Omul de afaceri spune ca a investit in Adevarul Holding peste 100 de milioane de euro si estimeaza ca trustul va ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de 120 de milioane de euro si va iesi pe profit. "Nu urmaresc reducerea de costuri, ci cresterea cifrei de afaceri. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 70 de milioane de euro", a subliniat Patriciu.

Declaratiile proprietarului Adevarul Holding vin dupa ce, la jumatatea saptamanii trecute, directorul general Razvan Corneteanu a anuntat ca pleaca din trust, declarandu-se socat si afectat sa constate "pentru ce oameni a muncit" si "si-a consumat sanatatea trei ani si jumatate".

Alti doi oameni cu functii de conducere, Laurentiu Ciocazanu si Grigore Cartianu, anuntasera si ei ca pleaca din trust, din cauza "indepartarii" lui Corneteanu. Miercuri, insa, Cartianu a anuntat ca ramane redactor-sef la Adevarul, motivul principal fiind reactia colegilor din redactie la vestea plecarii sale.

Din 1 aprilie, conducerea trustului este asigurata de Dinu Patriciu, in calitate de presedinte, Peter Imre, ca director general si Andrei Stefan, in calitate de director general adjunct. 

Reprezentantii trustului au precizat ca Razvan Corneteanu, care a avut un rol important in dezvoltarea trustului Adevarul din 2006, cand a venit la conducerea acestuia, si-a anuntat decizia de a-si continua cariera in afara trustului din motive personale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#afaceri, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu