Dinu Patriciu: Nimeni din Romania nu are un program pentru crestere economica rapida

Joi, 25 August 2011, ora 22:36
1590 citiri
Dinu Patriciu: Nimeni din Romania nu are un program pentru crestere economica rapida

Romania ar putea ajunge una din primele cinci tari din Europa din punct de vedere economic, daca ar avea un program de dezvoltare bine pus la punct, care sa includa, in primul rand, un sistem financiar-bancar stratificat, potrivit omului de afaceri Dinu Patriciu.

Pentru a se dezvolta toate domeniile economice, ar fi nevoie de implementarea unui sistem care sa permita cresterea unor banci locale, regionale, municipale si case de economii, care sa poata oferi sprijin financiar micilor intreprinzatori, ce nu pot obtine credite din partea marilor banci, a declarat Dinu Patriciu, in cadrul unui interviu pentru B1 TV.

Potrivit spuselor sale, exista doua conditii pentru un asemenea sistem.

Prima ar fi ca supravegherea acestui sistem sa nu apartina de Banca Nationala a Romaniei, ci unei alte instutitii, iar banca centrala sa ramana responsabila doar de moneda, in asa fel incat sa nu exista conflictul de interese din prezent. In al doilea rand, trebuie sa existe un sistem flexibil si simplu de autorizare a acestor institutii financiare.

"Nu poti sa autorizezi pe cineva care vine cu 5 lei. Dar un grup de fermieri locali ar trebui sa se poata uni intr-o cooperativa financiara. Nu marile banci vor finanta vreodata agricultura, ci astfel de institutii financiare", a explicat Dinu Patriciu.

Citeste mai departe pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dinu patriciu, # patriciu, # crestere economica patriciu , #stiri Dinu Patriciu