Dinu Patriciu: In cinci ani euro va disparea

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 07:50
1622 citiri
Dinu Patriciu: In cinci ani euro va disparea

Afaceristul Dinu Patriciu a declarat joi seara ca introducerea monedei euro a fost o mare greseala a clasei europene si crede ca peste cinci ani nu va mai exista.

"Am spus in 1998 ca introducerea monedei euro este ultima mare greseala a clasei europene si azi se dovedeste ca am dreptate. O moneda unica nu poate supravietui decat daca este legata de un sistem fiscal unic, ori un sistem asezat asupra unor mentalitati diferite, societati diferite nu se poate.

Moneda europeana va disparea, de dorit in cat mai scurt timp cu putinta ca ea ne face pe toti sa suferim.

Eu as zice ca ar fi de dorit ca in acest an politicienii europeni sa ajunga la concluzia ca moneda unica trebuie eliminata, probabil nu se va intampla din cauza birocratiei de la Bruxelles, dar in cinci ani cred ca va disparea.

Cum se va intampla? Fie ca va iesi Germania, tarile nordice toate sau vor fi silite sa iasa tari din sudul continentului - nu se stie, dar de intamplat se va intampla", a declarat afaceristul joi seara la Realitatea Tv.

Intrebat in ce ar trebuie sa isi tina oamenii economiile, daca euro va disparea, Dinu Patriciu a spus ca in dolari sau in metale pretioase.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#patriciu, #patriciu euro, #criza, #criza economica, #euro, #disparitie euro , #stiri Dinu Patriciu