Dinu Patriciu demisioneaza - Rompetrol are un nou Consiliu de Administratie

Marti, 28 Februarie 2006, ora 03:49
1063 citiri

Adunarea ordinara a Consiliului General de Administratie al societatii Rompetrol Rafinare a aprobat demisia din functia de presedinte a lui Dinu Patriciu si a desemnat o noua conducere.AGA Rompetrol a constatat incetarea mandatului administratorilor societatii, respectiv a lui Alexandru Nicolcioiu, Dinu Costache Patriciu si al societatii comerciale Rompetrol Holding SA, avand ca reprezentant permanent pe George Philip Stephenson.

Totodata, au fost alesi noii membri ai Consiliului de Administratie, si anume Alexandru Nicolcioiu, Nicolae Ionescu si Eric Florin Chis. Dinu Patriciu a anuntat, vineri seara, ca s-a retras de la conducerea firmelor romanesti din grupul Rompetrol. El este presedinte si director executiv al The Rompetrol Group (TRG) NV (Olanda).

Firmele din Romania care fac parte din TRG sunt Rompetrol Rafinare Constanta (Petromidia), Rompetrol Well Services si Rominserv. Pe de alt parte, valoarea totala a tranzactiilor derulate luni la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ s-a cifrat la 21,09 milioane de RON, respectiv 6,01 milioane euro sau 7,16 milioane de dolari, in conditiile in care actiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia), printre cele mai lichide titluri listate, au fost din nou suspendate de la tranzactionare, pentru informarea investitorilor despre alegerea unei noi conduceri a societatii.

Pe fondul cresterii usoare a pietei, actiunile unei companii din Grupul Rompetrol - Rompetrol Well Services - au inregistrat cea mai mare apreciere de pret, de 8,19 la suta, urmate de Aerostar Bacau - 3,88 la suta si Compa Sibiu - 3,85 la suta.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!