Dinu Patriciu, cel mai mare capitalist al Romaniei

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 10:03
1735 citiri
Dinu Patriciu, cel mai mare capitalist al Romaniei

Omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul proprietar al grupului energetic Rompetrol, a fost desemnat, in cadrul unui eveniment, cel mai mare capitalist din ultimii 20 de ani.

Desemnat de unele publicatii ca fiind cel mai bogat om de afaceri din Romania, Patriciu este si primul roman care a infiintat companie privata dupa revolutia din 1989, informeaza Mediafax.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a pledat la ceremonia de decernare a premiului pentru o deschidere a mediului de business romanesc catre regiune indemnand afaceristii locali sa devina "cuceritori", chiar daca aceasta nu este o calitate care se regaseste in istoria poporului roman.

"Cred ca Bucurestiul poate deveni centrul financiar, economic, cel mai important oras al acestei regiuni. Daca vom sti sa avem coerenta mediului de afaceri si a politicilor, cu siguranta prosperitatea va veni mai repede. Trebuie sa incercam sa ne deschidem, sa incercam sa devenim cuceritori. Poate ca nu am fost niciodata in istoria noastra, dar aceasta este sansa noastra", a spus Patriciu.

Omul de afaceri considera ca Romania nu are pe plan extern "niciun fel de credibilitate", din cauza "galcevei" dintre politicieni.

"Va spun asta cu tristete. Nu ne crede nimeni in stare sa ne guvernam, asta este marea nenorocire astazi. Nu ne crede nimeni in stare sa ne dezvoltam. Cand am stat cu mana intinsa sa luam banii de la FMI, aveam mult mai multe posibilitati, din pacate acum avem mai putine", a incheiat Patriciu, in cadrul galei ZF 2009 - "20 de ani de capitalism".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#birocratie, #capitalist, #patriciu, #reducere, #tva , #stiri Dinu Patriciu