Dinu Patriciu: as angaja bugetari concediati

Luni, 10 Mai 2010, ora 11:10
2108 citiri
Dinu Patriciu: as angaja bugetari concediati

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, duminica, la PRO TV, ca ii este greu sa aduca investitori in tara, din cauza taxelor numeroase, dar ca va incerca sa faca cat de mult poate pentru Romania, prin angajarea unor bugetari concediati si, probabil, prin imprumutarea statului, potrivit Mediafax.

El crede ca pentru angajatii de la stat si pentru pensionari urmatoarea jumatate de an va arata "foarte negru" si s-a aratat dispus sa angajeze bugetari concediati, in functie de calitatile personale pe care acestia le au.

"Cred ca ceea ce groparii de la FMI prevad, si anume o scadere de 0,8% este din pacate optimist", a spus Patriciu, care a adaugat ca Romania ar fi supravietuit anul trecut fara banii de la FMI, daca statul "stia sa foloseasca sursele private pe care le avea la indemana, atat prin concesionarea lucrarilor publice, cat si prin vanzarea a tot ceea ce inca se mai afla la stat si este ineficient".

In privinta primelor sectoare care ar fi afectate de scaderea veniturilor, Patriciu a mentionat ca va fi afectat "tot ce inseamna retail", explicand ca acest domeniu reprezinta 25% din PIB, dar mai ales intreprinderile mici.

Intrebat daca e pregatit sa imprumute statul roman daca i se cere, cu toti banii pe care ii detine, liberalul a sustinut ca nu va face niciodata asa ceva. "Nu voi face niciodata asa ceva, din motive de risc, management, dar probabil ca as cumpara obligatiuni de stat romanesti, daca nu cumva am si cumparat", a spus Patriciu.

La intrebarea privind o suma pe care ar investi-o in titluri de stat si ar imprumuta Romania, Patriciu a spus ca nu stie cati bani ar da, suma depinzand de "randament, de nevoia de bani si de un sentiment de solidaritate", precizand, la insistentele ziaristilor, ca "probabil" ar da.

Intrebat daca se simte atacat de declaratia guvernatorului Mugur Isarescu, care spunea ca au fost interese din zona privata ca euro sa creasca, Patriciu a replicat: "Nu. Afacerile mele in Romania nu au sub nicio forma aceasta nevoie, ci dimpotriva, vanzand in lei si cumparand materii prime in euro, probabil ca nu mi-ar conveni sa scada leul".

El a mai spus ca romanii ar trebui sa-si cantoneze investitiile in perioada urmatoare in dolari si imobiliare, dar sub nicio forma in lei. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#bugetari, #concediati, #dinu, #patriciu, #taxe , #stiri Dinu Patriciu