ANRM: Concesiunea din Marea Neagra, dedicatie pentru Dinu Patriciu

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 11:58
2267 citiri
ANRM: Concesiunea din Marea Neagra, dedicatie pentru Dinu Patriciu

Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gelu Maracineanu, a declarat marti seara la un post de televiziune ca atribuirea concesiunii firmei Marine Resources nu putea fi decat una cu dedicatie avand in vedere faptul ca toate etapele au fost parcurse in timp record, relateaza NewsIn.

"Sunt cereri pentru scoaterea la licitatie a unor perimetre care asteapta si doi ani, iar in acest caz toate etapele au fost parcurse intr-un timp foarte scurt", a declarat Gelu Maracineanu.

Presedintele ANRM
a adaugat ca astfel de lucruri se petreceau in agentie cu complicitatea unor angajati, care furnizau date firmelor interesate.

"Saptamana viitoare va fi analizata toata documentatia. Deocamdata, semnul de intrebare care se ridica este cum a intrat aceasta firma in posesia concesiunii", a spus Maracineanu.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a concesionat, anul trecut, firmei Marine Resources Exploration International SRL, care face parte din Rompetrol Holding SA, 9000 de kilometri patrati in Marea Neagra, pentru explorarea resurselor de namol sapropelic.

"Se abroba Licenta de concesiune nr. 10.743/2008 privind explorarea resurselor de namol sapropelic din perimetrul Delta, marginea platoului continental, panta continentala si domeniul abisal, romanesti ale Marii Negre, incheiata intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, in calitate de concedent si Societatea Comerciala Marine Resources Exploration International SRL, din Municipiul Bucuresti, in calitate de concesionar", se arata in Ordinul nr. 143/29 iulie 2008, publicat in Monitorul Oficial nr. 594/7 august 2008, semnat de fostul presedinte al ANRM, Bogdan Gabudeanu.

Potrivit informatiile obtinute de Agentia NewsIn, firma care a castigat licitatia, Marine Resources Exploration International SRL, i s-a concesionat o suprafata de 9000 km patrati, dintre care 3800 km patrati se aflau in zona de litigiu international cu Ucraina.

Namolul sapropelic reprezinta, impreuna cu ceilalti compusi care il insotesc (hidrogen sulfurat, gaz metan, gaz hidrati si deuteriu), o sursa neconventionala de energie, fiind o alternativa energetica de viitor.

Potrivit datelor din Registrul Comertului, Marine Resources Exploration International SRL are un capital social de 719.700 lei, iar sediul sau este in Calea Victoriei nr. 155. Aceasta societate a fost infiintata la circa o luna inainte de a i se aproba licenta de concesiune.

Marine Resources Exploration International SRL este o companie romaneasca, infiintata in anul 2008, avand ca obiect de activitate explorarile marine. Compania este subsidiara Marine Resources Exploration International BV care este detinuta in proportie de 95% si controlata de catre Rompetrol Holding, cu sediul in Elvetia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#anrm, #balastieri, #bechtel, #ilegali, #maracineanu, #operatori , #stiri Dinu Patriciu