Cazul Rompetrol: Tribunalul Bucuresti amana, din nou, verdictul

Luni, 20 August 2012, ora 11:23
1731 citiri
Cazul Rompetrol: Tribunalul Bucuresti amana, din nou, verdictul

Tribunalul Bucuresti a decis, luni, amanarea verdictului in cazul Rompetrol, pentru 28 august. In proces sunt acuzate 12 persoane, printre care Dinu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache.

Cazul Rompetrol: Cine sunt inculpatii

Judecarea dosarului a fost finalizata pe 18 iulie, iar verdictul, trebuia prezentat, initial, pe 2 august.

Primul verdict in cazul Rompetrol, amanat

Chiar daca judecatorii se vor exprima in privinta celor doua mari capete de acuzare adusa inculpatilor - creanta Libia si manipularea pietei de capital, cazul ar putea fi prelungit mai multi ani, urmand sa fie inchis abia dupa clarificarea apelului si a recursului, dupa cum a declarat, pentru Business24, avocatul Gabriel Biris.

In procesul Rompetrol se delimiteaza doua dosare, care au fost alaturate in mod "artificial", asa cum este de parere Gheorghe Piperea, Partener coordonator al casei de avocatura Piperea si Asociatii. "Sunt doua cazuri complet diferite, singurul element comun fiind Dinu Patriciu", indica avocatul.

In primul dosar, cel al "creantei Libia", Dinu Patriciu este acuzat ca si-a insusit, intre septembrie 1999 si noiembrie 2001, suma de 85 milioane de dolari care constituie "creanta Libia", din Acordul EPSA, care ar fi cuvenita, conform Procurorilor, bugetului statului.

A doua parte a dosarului Rompetrol este cea legata de manipularea pietei de capital la listarea companiei la Bursa de la Bucuresti, din 7 aprilie 2004.

Evenimentele de atunci au atras atentia autoritatilor si au dus, in cele din urma, la o serie de acuzatii pentru un numar mare de persoane implicate. Conform procurorilor, Dinu Patriciu, care detinea informatii privilegiate in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al Rompetrol, a urmarit cresterea artificiala a pretului actiunilor. Numeroase persoane au platit 116 lei/actiune, de trei ori mai putin decat adevarata valoare a actiunilor si au facut profituri uriase, prin tranzactionarea de pachete mari de actiuni.

Cazul Rompetrol, la un pas de solutionare: Face Patriciu inchisoare?

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#caz Rompetrol, #setinta Rompetrol, #dinu patriciu rompetrol , #Rompetrol