Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patriciu divorteaza: Sotia cere 1 miliard de euro din avere

Patriciu divorteaza: Sotia cere 1 miliard de euro din avere


Dana Patriciu, sotia omului de afaceri Dinu Patriciu, a cerut o jumatate din totalul averii acesteia. Mai exact, Dana Patriciu, a solicitat Judecatoriei Sectorului 1

scutirea de taxa de timbru in procesul de partajare a averii.

Sotia omului de afaceri solicita jumatate din averea miliardarului, pe care o estimeaza la 2,3 miliarde de euro si cere in contul acestor bani scutirea de taxa de timbru.

Judecatoria Sectorului 1 a inceput miercuri discutiile in dosarul in care sotia miliardarului solicita partajarea averii si o jumatate din totalul acesteia.

Intr-un astfel de caz, persoana care solicita partajul este obligata la plata a trei la suta din suma totala precizata in cadrul actiunii. Raportat la acest caz, sotia lui Dinu Patriciu cere scutirea de la plata a trei la suta din cele 2,3 miliarde de euro estimate ca reprezentand averea omului de afaceri.

Cererea Danei Patriciu de ajutor public judiciar al statului va fi judecata in sedinta secreta la 13 februarie. Instanta a stabilit urmatorul termen in actiunea de partajare a averii la 20 martie.

In actiunea de la Judecatoria Sectorului 1, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, acuzandu-l ca, pe fondul unor relatii extraconjugale si al unei stari de sanatate precare, a instrainat bunuri comune si a garantat obligatiii asumate scriptic in favoarea celei cu care are o relatie extraconjugala.

Dana Patriciu a argumentat ca este casatorita cu Dinu Patriciu din 1994, iar in timpul celor 18 ani de casnicie au dobandit impreuna bunuri imobile si mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, actiuni/parti sociale la diverse societati din Romania, Elvetia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franta, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cota de contributie de 50% la dobandirea acestor bunuri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2598 ori
Citeste mai multe despredivort Patriciu avere Dinu Patriciu