Patriciu divorteaza: Sotia cere 1 miliard de euro din avere

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 14:50
2599 citiri
Patriciu divorteaza: Sotia cere 1 miliard de euro din avere

Dana Patriciu, sotia omului de afaceri Dinu Patriciu, a cerut o jumatate din totalul averii acesteia. Mai exact, Dana Patriciu, a solicitat Judecatoriei Sectorului 1

scutirea de taxa de timbru in procesul de partajare a averii.

Sotia omului de afaceri solicita jumatate din averea miliardarului, pe care o estimeaza la 2,3 miliarde de euro si cere in contul acestor bani scutirea de taxa de timbru.

Judecatoria Sectorului 1 a inceput miercuri discutiile in dosarul in care sotia miliardarului solicita partajarea averii si o jumatate din totalul acesteia.

Intr-un astfel de caz, persoana care solicita partajul este obligata la plata a trei la suta din suma totala precizata in cadrul actiunii. Raportat la acest caz, sotia lui Dinu Patriciu cere scutirea de la plata a trei la suta din cele 2,3 miliarde de euro estimate ca reprezentand averea omului de afaceri.

Cererea Danei Patriciu de ajutor public judiciar al statului va fi judecata in sedinta secreta la 13 februarie. Instanta a stabilit urmatorul termen in actiunea de partajare a averii la 20 martie.

In actiunea de la Judecatoria Sectorului 1, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, acuzandu-l ca, pe fondul unor relatii extraconjugale si al unei stari de sanatate precare, a instrainat bunuri comune si a garantat obligatiii asumate scriptic in favoarea celei cu care are o relatie extraconjugala.

Dana Patriciu a argumentat ca este casatorita cu Dinu Patriciu din 1994, iar in timpul celor 18 ani de casnicie au dobandit impreuna bunuri imobile si mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, actiuni/parti sociale la diverse societati din Romania, Elvetia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franta, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cota de contributie de 50% la dobandirea acestor bunuri.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#divort Patriciu, #avere Dinu Patriciu , #Avere