Irinel Columbeanu ingroasa randurile milionarilor executati silit. Vezi colegii "de suferinta"

Joi, 13 Iunie 2013, ora 13:50
3934 citiri
Irinel Columbeanu ingroasa randurile milionarilor executati silit. Vezi colegii "de suferinta"

Miliardarul Irinel Columbeanu este executat silit, pentru restantele la creditele bancare. Executorii judecatoresti incearca pentru a treia oara sa vanda la licitatie 17 hectare dintr-un teren din Ciolpani, detinut de omul de afaceri. La licitatie nu s-a prezentant nimeni, iar instantele judecatoresti au stabilit un nou termen, pentru luna august.

Columbeanu impartaseste soarta altor miliardari, precum Dinu Patriciu, Remus Truica sau George Padure, considerati, pe vremuri, printre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu nu a reusit sa isi plateasca un credit in valoare de 170.000 de euro si acum risca sa piarda 170.000 de metri patrati de teren.

Afaceristul a mai fost executat silit si anul trecut, cand 56 de terenuri din comuna Ciolpani, judetul Ilfov, au fost scoase la vanzare prin licitatie. Terenurile au fost achizitionate de Irinel Columbeanu intre 2002 si 2005, si au suprafete cuprinse intre 900 si 10.000 de metri patrati.

Columbeanu a fost executat silit de Marfin Bank. In aceeasi situatie se afla si debitorul Turbocim SRL (fosta SC Construct Materia Columbeanu SRL).

Dinu Patriciu, in razboi cu apropiatii

Considerati o data printre cei mai bogati romani, oamenii de afaceri sunt obligati sa constate cum afacerile lor se naruie. Dinu Patriciu este amenintat cu executarea silita pentru suma de 80.000 de euro, dupa ce a pierdut procesul cu fostii sai angajati in functii de conducere la Adevarul Holding: fiul sau vitreg, Andrei Stefan (director general adjunct), Peter Imre (director general) si Adrian Vasile (director financiar).

Omul de afaceri Peter Imre a reusit, saptamana trecuta, sa-si recupereze banii pe care Dinu Patriciu ii datoreaza si pe care trebuia ii plateasca in urma unei sentinte judecatoresti. Patriciu ii datora fostului sau asociat suma de 80.000 de euro.

Peter Imre a mers, vineri, pe 7 iunie, la resedinta lui Patriciu din Silistea Snagovului, insotit de un executor judecatoresc si de jandarmi.

"In sfarsit s-au depus banii in contul executorului judecatoresc. Patriciu si-a revenit in simtiri si a depus banii (...) A trebuit sa se faca acest scandal ca niste bani legitimi sa fie recuperati. Dinu Patriciu a semnat bilete la ordin in fata a 8-9 persoane, dintre care 4 avocati", a declarat Peter Imre, citat de B1TV.

Fiul vitreg al lui Patriciu, Andrei Stefan (director general adjunct la Adevarul Holding), Peter Imre (director general Adevarul Holding) si Adrian Vasile (director financiar Adevarul Holding) au castigat procesul impotriva lui Patriciu, si au solicitat remunerarea unor servicii pe care le-ar fi prestat in timpul in care au fost angajati.

Remus Truica risca sa piarda palatul de la Snagov

Omul de afaceri Remus Truica risca sa ramana fara palatul de la Snagov, din cauza unei datorii de trei milioane de euro la banca. Truica a contractat in vara anului 2008 un credit in valoare de trei milioane de euro, dar nu a platit datoria la banca si a ajuns sa fie dat in judecata de BRD.

Afaceristul a garantat imprumutul cu domeniul de la Snagov pe care acum risca sa il piarda, in urma executarii silite. Miliardarul se afla intr-un divort care a fost mediatizat din 2011, cand relatia sa extraconjugala cu celebra cantareata Patricia Kaas a fost facuta publica de cantareata. Modalitatile prin care miliardarul a facut primul milion de euro sunt controversate si sunt mentionate, de catre Romania Libera, legaturile afaceristului cu premierul Adrian Nastase.

Firma TotalNet a miliardarului a cunoscut o crestere a cifrei de afaceri spectaculoasa in doar doi ani, bunastare care a coincis cu venirea la guvernare a PDSR.

George Padure, executat silit de Bank of Cyprus

George Padure, patronul GEPA Electro Center si fost primar, s-a retras in afaceri imobiliare in 2007. In 2011, era amenintat cu executarea silita. Cel care a inventat sloganul TV "Un pic mai bine pentru Dumneavoastra", celebru dupa Revolutie, datorita caruia si-a promovat firma, risca si isi piarda casa, ca urmare a executarii silite cerute de Bank of Cyprus. Acesta este dator la institutia bancara suma de 14 milioane de euro, luata in ianuarie 2008 sub forma unui credit de firma omului de afaceri.

Banii urmau sa fie investiti in proiectul rezidential Sigma, estimat, pe atunci, la o valoare de 200 de milioane de euro. Venirea crizei a facut insa ca proiectul sa nu se mai realizeze si cum Sigma Project Development, firma lui George Padure, a dat faliment la sfarsitul anului 2009, institutia creditoare si-a indreptat atentia asupra omului de afaceri in persoana pentru recuperarea prejudiciului.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Irinel Columbeanu executat silit, #milionari executati silit, #Dinu Patriciu executat silit , #Afaceri