UPDATE. Afacerile lui Patriciu, soldate cu inca un dosar penal. Evaziune de 3 milioane de euro

Marti, 06 August 2013, ora 09:51
2319 citiri
UPDATE. Afacerile lui Patriciu, soldate cu inca un dosar penal. Evaziune de 3 milioane de euro

Omul de afaceri Dinu Patriciu, fost patron al trustului de presa Adevarul Holding, a fost chemat la Politia Capitalei, in calitate de martor, intr-un dosar de evaziune fiscala.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Business24 ca prejudiciul este estimat la trei milioane de euro.

Dinu Patriciu a declarat marti, la iesirea din sediul Politiei Sectorului 2, unde a fost audiat in legatura cu o plangere depusa pe numele sau pentru o presupusa evaziune fiscala, ca le-a dat politistilor amanunte legate de Adevarul Holding, precizand ca in acest dosar se considera "parte vatamata".

Intrebat de ce a fost chemat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 2, Dinu Patriciu a spus ca a venit sa inceapa sa lamureasca, "incet, incet, niste povesti din Adevarul Holding", mentioneaza Mediafax.

Dinu Patriciu a mai spus ca in acest dosar se considera parte vatamata si ca, pana la urma, "lucrurile o sa iasa la iveala".

El a precizat ca pregateste sa depuna, la randul sau, o plangere. "Pregatesc o plangere pe care urmeaza sa o depun. Nu obisnuiesc sa spun lucruri nejustificate decat atunci cand am probe", a declarat Dinu Patriciu.

Patriciu a adaugat ca a mai dat declaratii legate de Adevarul Holding si in fata procurorilor DIICOT.

Omul de afaceri a fost chemat sa dea explicatii despre anumite operatiuni care, banuiesc politistii, ar ascunde o evaziune fiscala. In ultimii trei ani, Patriciu nu ar fi achitat statului contributiile sociale pentru angajatii Adevarul Holding, iar valoarea restanta a fost estimata de politistii judiciari la un milion de euro pe an, asadar un prejudiciu total de trei milioane de euro.

De asemenea, potrivit acestora, salariatii trustului de presa urmeaza sa primeasca despagubiri pentru toate contributiile si impozitele neachitate de conducerea Adevarul Holding.

Peter Imre l-a denuntat pe Patriciu?

Antena 3 relateaza ca un apropiat al lui Dinu Patriciu, cel mai probabil Peter Imre, ar fi depus o sesizare la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Dinu Patriciu a fost amenintat cu executarea silita pentru suma de 80.000 de euro, dupa ce a pierdut procesul cu fostii sai angajati in functii de conducere la Adevarul Holding:fiul sau vitreg, Andrei Stefan (director general adjunct), Peter Imre (director general) si Adrian Vasile (director financiar).

Cei trei fosti angajati ai lui Patriciu au castigat procesul impotriva acestuia si solicita remunerarea unor servicii pe care le-ar fi prestat in timpul in care au fost angajati.

La sfarsitul anului trecut, Dinu Patriciu a vandut trustul media omului de afaceri Cristi Burci, iar Adevarul Holding este condus in continuare de Peter Imre, numit in functie de Patriciu, in aprilie 2010, dupa ce fusese indepartat din functia de Corporate Affairs Manager la compania Philip Morris. Andrei Vasile, directorul financiar al trustului Adevarul, a venit de la Rompetrol.

Afacerile lui Patriciu, la pamant

Falimentul Mic.ro, insolventa Adevarul, vanzarea unor cladiri de birouri din portofoliul imobiliar, executarea silita din partea Raiffeisen Bank sau procesul de divort sunt doar cateva dintre necazurile care s-au abatut asupra lui Dinu Patriciu. In urma cu doar 2-3 ani, omul de afaceri era considerat unul dintre cei mai bogati oameni din Europa de Est.

In prezent, numele miliardarului mai este mentionat in actionariatul a patru companii "de familie" din Romania: companiile de constructii Alpha Constructii Investitii Imobiliare si Hein Romania si agentiile imobiliare SGD Services si Baneasa Investitii Imobiliare.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#audiere Dinu Patriciu, #evaziune fiscala Dinu Patriciu, #ancheta firme Dinu Patriciu , #Afaceri