Ben Bernanke, catre investitori: Asumati-va riscuri necalculate!

Sambata, 11 Mai 2013, ora 13:01
2423 citiri
Ben Bernanke, catre investitori: Asumati-va riscuri necalculate!

Stabilitatea economica este cruciala, dar ea se poate dovedi a fi "o arma cu doua taisuri", incurajandu-i pe investitori sa isi asume riscuri necalculate, a apreciat vineri presedintele Rezervei federale americane Ben Bernanke, citat de France Presse.

"Actorii de pe pietele financiare au aparent tendinta sa isi asume mai multe riscuri cand conditiile macroeconomice sunt relativ stabile", a explicat Bernanke intr-un discurs pronuntat la Chicago si al carui text a fost transmis presei. "S-ar putea ca o perioada de stabilitate economica prelungita sa fie o arma cu doua taisuri", a adaugat el.

Profitand de capitalul "ieftin" pus la dispozitie de Fed, investitorii au purtat recent Bursa de pe Wall Street spre recorduri istorice, suscitand temeri legate de emergenta unei bule financiare in Statele Unite ale Americii, unde economia reala se chinuie sa se relanseze.

"Dat fiind contextul actual caracterizat de rate scazute de dobanda, noi monitorizam in mod special indeaproape cazurile de asumari de riscuri ce ar putea afecta pretul activelor si relatia acestora cu elementele fundamentale" ale economiei, a punctat Bernanke. Potrivit lui, Fed este mai preocupata de "variatiile bruste" ale preturilor activelor decat de valoarea lor medie pe o perioada de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitori Ben Bernake, #criza Ben Bernake , #Top dobanzi