Cum sa economisesti bani in mod eficient. Un pont "traditional"

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 11:30
1046 citiri
Cum sa economisesti bani in mod eficient. Un pont "traditional"
Foto: Pixabay.com

Economisirea pe vreme de criza nu este o prioritate pentru multi romani, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa o faca. Iar in perioada aceasta cel mai la indemana pare un C.A.R. "traditional".

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie financiara, unii termeni bancari de care te-ai putea lovi si pe care ar fi bine sa-i cunosti.

Exemplu: sunteti 10 sau 15 colegi si, de fiecare data, vor exista temeri ca ultimii sunt cei mai dezavantajati, asa ca puteti face altceva urmand acelasi principiu al CAR-ului traditional.

Astfel, in loc sa dati 300 de lei in fiecare luna, iar cand va vine randul sa luati 4.500 de lei, mai bine dati aceeasi suma, dar impartiti "roata" in alte trei mai mici. In felul acesta, in decursul a 15 luni, vei putea lua de trei ori bani, chiar daca sumele sunt de trei ori mai mici.

In cazul acesta, 1.500 de lei pot insemna chiria ta pe o luna, ratele la banci sau cheltuieli pentru care poate nu aveai bani in luna respectiva.

Intr-o familie cu doua salarii, care impreuna ajung la 6.000 sau 7.000 de lei net, un ajutor financiar de 1.500 de lei inseamna un "bonus" de minimum 20% la venituri, in trei din 15 luni cat dureaza CAR-ul.

Rubrica "Educatie financiara" este sustinuta de Libra Internet Bank.

Ponturi ca sa economisesti bani. Teoria expertilor despre procentul ideal din venit pe care-l poti pune deoparte

Contul de economii versus contul curent. Cum le folosesti in avantajul tau

Lucruri mai putin stiute despre costul total al unui credit bancar. Ce reprezinta, concret, acest lucru ...citeste mai departe despre "Cum sa economisesti bani in mod eficient. Un pont "traditional"" pe Ziare.com

#car traditional, #car impartit, #economisire bani , #Stiri Depozite