Cum a evoluat Bitcoin in pandemie. De la scaderi radicale, la cresteri colosale! Este o investitie sigura?

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 22:25
780 citiri
Cum a evoluat Bitcoin in pandemie. De la scaderi radicale, la cresteri colosale! Este o investitie sigura?

Tranzactionarea de criptomonede a luat tot mai multa amploare in ultima vreme. Nici nu este un lucru surprinzator avand in vedere ca piata criptografica a fost dezvaluita ca fiind una dintre cele mai bune modalitati de a castiga venituri pasive. Acesta este venitul primit dintr-o investitie care nu necesita prezenta fizica sau efort, dar care continua sa genereze mai multi bani pentru investitor.

Si este doar o chestiune de timp inainte ca tot mai multi oameni sa inteleaga cum functioneaza piata de criptomonede si sa investeasca bani. Cea mai apreciata si mai populara criptomoneda este Bitcoin.

In perioada pandemiei de coronavirus Bitcoin a suferit numeroase modificari de preturi la tranzactionare. Daca inainte de pandemie a inregistrat cresteri radicale, in luna martie a inregistrat scaderi la care nimeni nu se astepta. Si-a revenit insa destul de rapid, pe masura ce oamenii au inteles cat este de important sa faca investitii, informeaza Kopa Bitcoin.

Inceputul pandemiei, scaderi colosale pentru Bitcoin

Inceputul pandemiei a afectat drastic pretul de tranzactionare al criptomonedei. Astfel, pretul Bitcoin s-a prabusit cu 2.000 de dolari in mai putin de o ora, pe fondul crizei de coronavirus.

Daca pe 19 februarie pretul unui Bitcoin era in jur de 10.000 de dolari, inceputul pandemiei de coronavirus a dus la o pierdere de 23% din valoara sa, ajungand in scurt timp la pretul de aproximativ 6.000 dolari. Iar asta la doar o zi dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat oficial pandemia de coronavirus. O scadere istorica, fara precedent.

Insa nu doar Bitcoinul a fost afectat de pandemie ci toate criptomonedele, printre care si Ethereum (care a avut scaderi de 30.32%) sau XRP (cu scaderi de 23.16%). Pandemia a afectat insa si pietele bursiere, nu doar criptomonedele.

Cum si-a revenit Bitcoinul

Desi a cunoscut scaderi importante, piata de criptomonede si-a revenit treptat, pe masura ce oamenii au inteles cat este de important ca in aceasta perioada sa investeasca banii intr-o sursa care sa le poata asigura castiguri.

Astfel, in luna iunie, Bitcoin a depasit pragul psihologic de 10.000 de dolari pentru o unitate pentru prima oara dupa declararea pandemiei. Dupa o perioada de cateva saptamani in care a crescut constant, dar incet, pe 26 iunie a atins un maxim de 10.200 de dolari pe unitate.

In luna august pretul Bitcoin a ajuns la pretul de vanzare de 12.000 de dolari pe unitate. Apoi, in septembrie a variat intre 9.915 do ...citeste mai departe despre "Cum a evoluat Bitcoin in pandemie. De la scaderi radicale, la cresteri colosale! Este o investitie sigura?" pe Ziare.com