Cele mai bune locuri pentru banii tai

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 18:50
4268 citiri
Cele mai bune locuri pentru banii tai

Intr-o lume in care lipsa de lichiditate devine covarsitoare, iar criza datoriilor din zona euro isi pune amprenta asupra finantelor mondiale, se ridica o intrebare: unde este cel mai bun loc in care sa iti plasezi banii la adapost? Depozitele, fondurile private, cardurile de credit, toate au, in acealsi timp, avantaje si dezvantaje.

In actualul context economic este necesar sa ai un fond de urgenta, la care sa apelezi daca apar probleme neprevazute, scrie Business Insider.

Publicatia a analizat, pentru fiecare mijloc de depunere, avantajele si dezvantajele.

In primul rand, nu face greseala sa tii banii in casa, "sub saltea", pentru ca nu vei beneficia nici de dobanzi si te expui riscurilor neplacute. Nu stii cand un hot poate auzi un zvon si sa te jefuiasca. In plus, valoarea banilor scade direct proportional cu perioada de timp care trece, din cauza inflatiei.

Pe de alta parte, daca ai un astfel de depozit, in casa, nu vei fi obligat sa platesti comisioane de administrare si vei avea acces constant la banii tai, fara sa completezi formulare.

Un card este usor de facut si iti permite sa scoti sume rapid, direct de la bancomat. Dar nu vei primi nici dobanda si daca faci cumparaturi intr-o piata locala sau in magazine care nu au POS-uri, atunci vei fi obligat sa cauti un bancomat ca sa faci rost de lichiditati.

Depozitele bancare sunt sigure, iti ofera o dobanda rezonabila si au, in general, taxe accesibile. Cu cat tii banii mai mult timp in banca, cu atat dobanda va fi mai mare. Pe de alta parte, accesul facil poate fi "cu doua taisuri", pentru ca devine tentant sa accesezi banii de fiecare data cand vezi o reducere.

Certificatele de depozit au costuri fixe si predictibile. In schimb, dobanda lor foarte mica este la fel de previzibila si nu iti ofera un profit consistent, nici macar peste cativa ani. Mai mult decat atat, s-ar putea sa fii taxat suplimentar pentru profit.

#depozite banci, #depozite bancare, #bani la saltea , #Stiri Depozite