Ce se intampla cu banii tai daca banca da faliment

Marti, 22 Septembrie 2020, ora 08:30
3029 citiri
Ce se intampla cu banii tai daca banca da faliment
Foto: Pixabay.com

Pare o intrebare destul de dura si de panicarda, asa ca iti spunem, inca de la inceput, ca sunt slabe sanse ca bancile sa dea faliment, iar tu sa iti pierzi agoniseala de-o viata din aceasta cauza.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, la ce trebuie sa fii atent atunci cand iti alegi banca cu care lucrezi.

Trebuie sa stii ca, daca se intampla, totusi, ca banca ta sa falimenteze, statul roman iti garanteaza returnarea depozitelor pana la suma de 100.000 de euro.

Adica, 100.000 de euro/banca/deponent, astfel ca, daca ai 230.000 de euro, sa spunem, si-i detii in conturile a trei banci - cate 100.000 de euro la primele doua banci si alti 30.000 de euro la cea de-a treia banca - acestia iti sunt garantati in totalitate.

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare este institutia care se ocupa de acest lucru, dar institutia nu iti protejeaza doar banii din depozite, ci orice suma pe care o detii in produse bancare, de la contul de economii la depozitele cu dobanda negociata.

Atentie! Nu toate bancile din Romania intra sub incidenta protectiei statului roman, din acest punct de vedere. Unele dintre ele sunt girate de alte state. Prin urmare, desi ele activeaza aici, statul din care provine banca respectiva va garanta depozitul tau, pentru ca acea banca are statut special in Romania.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Economisire prin depozit sau prin titluri de stat. Care sunt avantajele

Cum sa iti inveti copilul sa puna bani deoparte. Metoda de acasa, practicata ca la banca

Depozitele in lei sau cele in valuta: care sunt mai avantajoase ...citeste mai departe despre "Ce se intampla cu banii tai daca banca da faliment" pe Ziare.com

#garantarea depozitelor, #banca da faliment , #Stiri Depozite