Capcana "cantecului sirenelor" in investitii

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 08:30
1001 citiri
Capcana "cantecului sirenelor" in investitii
Foto: Pixabay.com

De cele mai multe ori, investitorii neinitiati cad in aceasta capcana pe care noi o numim "cantecul sirenelor" in investitii. Am numit-o asa pentru ca, in goana dupa castiguri rapide, investitorii fara experienta se transforma in jucatori de loterie si muta banii dintr-un activ in altul fara rezultat, in cel mai bun caz, sau pierzand bani, in cel mai rau caz.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai,cum sa iti gestionezi corect investitiile.

Din acest motiv, analistii financiari cu ani de experienta recomanda un singur lucru. Daca esti la inceput de drum in investitii, documenteaza-te foarte bine despre potentialele active in care vrei sa iti pui banii si apoi alege maximum 5 dintre ele, care ti se par mai potrivite pentru nevoile tale.

Dupa ce le-ai ales, fa o investitie initiala de 20-25% din totalul banilor pe care vrei sa-i depui. Apoi mai pui o alta parte din ei peste doua saptamani sau o luna. In felul acesta vei putea urmari si reinvesti mai atent banii.

Revenind la "cantecul sirenelor", acesta este efectul situatiei ipotetice in care am fi castigat sume colosale. Adica, ne gandim ca daca investeam intr-un activ care a crescut fabulos intr-un timp scurt, acum am fi fost bogati. "Cum ar fi fost daca investeam acum 3 luni in Dogecoin sau in Shiba Inu coin? Acum aveam deja o mica avere".

Tot din discutiile cu analistii financiari, si ei au recunoscut ca nu au scapat de aceasta intrebare, dar au invatat sa o controleze, prin metoda de investitii expusa mai sus.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Cum sa calculezi pretul actual si corect al unei chirii

Cea mai rea casa dintr-un cartier bun sau cea mai buna casa dintr-un cartier rau?

Prelungirea automata a depozitului, posibila capcana, daca tii la bani ...citeste mai departe despre "Capcana "cantecului sirenelor" in investitii" pe Ziare.com

#investitii gresite, #cantecul sirenelor, #greseli in investitii, #capcane investitii , #Stiri Depozite